FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Snijeg i jak vjetar otežavaju promet

Autor: mcur
ZAGREB, 20. siječnja 2012. (Hina) - Od 22,15 sata za sav promet otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h zbog jakog vjetra; na dionici Skradin-Prgomet mjestimice pada susnježica, a od Prgometa do Biskog pada tuča, javio je HAK u 22, 40 sati.

Prekinut je promet na autocesti A1 između čvorova Karlovac i Bosiljevo 1 u smjeru Rijeke, zbog prometne nesreće kod mosta Dobra (47. km). Promet je preusmjeren kod čvora Karlovac na staru cestu do čvora Bosiljevo 1. U smjeru Zagreba prometuje se nesmetano.

Snijeg mjestimice pada u Lici, a susnježica u Dalmaciji gdje povremeno puše i jak vjetar, te pada krupa.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski od kiše u ostalom dijelu zemlje. Magla dodatno smanjuje vidljivost na dionicama autocesta: A4 Zagreb-Goričan od Brezničkog Huma do Zagreba i A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrata i Bosiljevo 2. Upozorava se vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Savjetuje se vozačima da ne kreću na put bez zimske opreme.

Dionicom Jadranske magistrale između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (D8) zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama proglašeni su na cestama: D1 Gračac-Knin, D25 Korenica-Lički Osik, D27 Gračac-Zaton Obrovački, D42 Saborsko-Poljanak, D218 Sučević-Brotnja i D506 Dobroselo-Mazin. Županijska cesta ŽC 5169 Bjelopolje-Donji Lapac zatvorena je za sav promet.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu je trajektna linija Sućuraj-Drvenik. Ostali trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙