FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na riječkom području bura, na otocima snijeg

Autor: dsil
RIJEKA, 11. veljače 2012. (Hina) - Izuzetno jaka bura na riječkom području izazvala je probleme u prometu i uzrokovala brojna oštećenja a, za rauzliku od Rijeke, na kvarnerskim otocima, koji su prometno odsječeni, pao je snijeg.

Na otoku Lošinju snježni pokrivač debeo je 20 centimetara, a u zapusima i pola metra. Snijega ima i na Unijama i Susku.

Iz Javne vatrogasne postrojbe Rijeka doznaje se da je jutros bilo već 40-tak intervencija zbog oštećenja od bure - otkrivenih krovova, otkinutih antena, sušenih stabala i otkinutih grana te na taj način oštećenih automobila. Prema dosadašnjim podacima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Najjači udar bure izmjeren na riječkoj obilaznici bio je 147 kilometara na sat. Obilaznica je zatvorena za sav promet. Samo osobna vozila mogu prelaziti Krčkim mostom te cestom od Bakra ka jugu. Cestovni promet između Rijeka i Zagreba od Kikovice nadalje omogućen je također samo za osobna vozila. Ne prometuju ni trajekti niti katamarani za kvarnerske otoke, izvijestili su iz centra 112 u Rijeci.

Jutros je u Rijeci bilo minus pet stupnjeva Celzijevih a snijeg ne pada.

Za danas najavljene aktivnosti na otvorenom u Rijeci, među kojima su bila Međunarodna dječja karnevalska povorka i maškarani rally Pariz-Bakar, odgođene su za sljedeći vikend.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙