FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog lošeg vremena minimalne aktivnosti u riječkom sveučilišnom kampusu

Autor: hsup
RIJEKA, 7. veljače 2012. (Hina) - U Sveučilišnom kampusu na Trsatu zbog nepovoljnih vremenskih prilika aktivnosti su svedene na minimum, intenzivno se radi na uklanjanju kvarova, a s tim u vezi ustrojena je interventna skupina koja obilazi područje kampusa, priopćeno je danas na web stranicama tog sveučilišta.

U priopćenju stoji da se intenzivno radi na uklanjanju svih kvarova uzrokovanih nevremenom na Građevinskom fakultetu. Na tom fakultetu smrznule su se vodovodne cijevi, nastali su kvarovi na hidrantskoj mreži i sprinkler uređajima.

U zgradi Filozofskog i Učiteljskog fakulteta grijanje radi smanjenim intenzitetom, a danas su uklonjeni veći kvarovi .

U Studentskom centru smrznule su se vodovodne cijevi pa je odlučeno da će restoran "Kampus" i Student-servis biti zatvoreni do 10. veljače.

Na objektu Akademije primijenjenih umjetnosti bura je još u subotu, 4. veljače iščupala oko 20 četvornih metara krova, pa su angažirani izvođači koji bi trebali u što kraćem roku ukloniti štetu i omogućiti normalno odvijanje aktivnosti, naveli su iz riječkog sveučilišta.

I danas je na Kvarneru puhala bura koja je rušila dimnjake i podizala dijelove krovova, izbijala vrata, rušila stabla. Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke od jutros u 7 sati je zbog bure imala 10-ak intervencija, a još oko 20 puta na teren su izašli vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Kraljevice, Hreljina, Jelenja i Klane.

Prema podacima iz komunalnih poduzeća, većih problema u opskrbi električnom energijom i vodom na širem riječkom području nije bilo, a dežurni djelatnici na terenu popravljaju kvarove na instalacijama i posljedice smrzavanja vodovodnih cijevi.

Proteklih dana u Hitni trakt riječke bolnice na Sušaku primljeno je nekoliko ljudi s prijelomima do kojih je došlo od udara bure, a danas takvih ozljeda nije bilo, doznaje se od dežurne liječnice.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙