FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poruka bolesnicima povodom Svjetskog dana bolesnika

Autor: smar
ZAGREB, 10. veljače 2012. (Hina) - Povodom obilježavanja Svjetskog dana bolesnika 11. veljače, iz Ministarstva zdravlja danas su uputili svim bolesnima iskrene želje za poboljšanjem njihova zdravlja i izlječenjem, a članovima njihovih obitelji snagu da ustraju kao najvažnija potpora svojim najbližima.

"Nama je svaki dan 'Dan bolesnika'. To je naša misija, naša zadaća. Bolnice uvijek imaju „dane otvorenih vrata“, a dodao bih „i noći“", istaknuo je ministar zdravlja Rajko Ostojić u poruci. "Tom trudu se klanjam, a bolesnima i njihovim obiteljima želim da kroz ovo životno iskustvo prođu snažniji i da ih ono, kao i druge teške situaciju u životu, oplemeni i ojača".

"Stoga upravo na sutrašnji dan želimo posebno istaknuti važnost senzibiliziranja čitavog društva za potrebe bolesnika, s punom sviješću da je očuvanje dostojanstva bolesnog čovjeka kao punopravnog člana zajednice važno kao i medicinska pomoć. Zato apeliramo na zdrave građane da u okviru svojih mogućnosti, moralnom i svakom drugom potporom budu na pomoći svojim bolesnim sugrađanima, a svim zdravstvenim i nezdravstvenim radnicima, udrugama pacijenata te volonterima uključenima u skrb o bolesnima izražavamo zahvalnost na njihovom predanom radu i trudu", stoji u poruci ministra.

(Hina) xpp/xsmar ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙