FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Ostojić u Čakovcu: lista prioriteta za županijsku bolnicu

Autor: tjak
ČAKOVEC, 24. siječnja 2012. (Hina) - Ministar zdravstva Rajko Ostojić za današnjeg je posjeta Međimurskoj županiji s domaćinima, županom Ivanom Perhočom, saborskim zastupnicima iz Međimurja i gradonačelnicima načinio listu prioriteta za županijsku bolnicu koja će dobiti dva ultrazvučna aparata, od kojih će se jedan rabiti u onkologiji, drugi na kirurgiji, a dogovorena je nabava novoga CT aparata.

Osim toga, treba osigurati kadrove jer, kako je rekao ministar Ostojić, bez dobrih kadrova nema razvoja zdravstva, a pametna država i pametna županija ulagat će u njih i pratiti njihove potrebe.

U sklopu posjeta Međimurskoj županiji ministar se sastao sa županijskim čelnicima s kojima je razgovarao o stanju u zdravstvu, investicijama i reformi hitne medicinske službe.

"Županijska bolnica Čakovec odličan je primjer dobre organizacije, ali i vjere građanki i građana", rekao je ministar Ostojić i dodao kako se u njoj - bez obzira na to što nema uređaj za magnetsku rezonancu i što ima samo jedan stariji CT - liječi čak 80 posto građana iz te županije.

Tih 80 posto, što nije samo cilj hrvatskih bolnica, nego i europskih, u našoj je zemlji postignuto samo u Čakovcu, istaknuo je ministar Ostojić i pritom dodao da je Međimurje, kako je rekao, žrtva vlastitog uspjeha. Naime, zbog velikog odziva građana za ultrazvuk dojke i mamografiju, nastale su duge liste čekanja.

Ministar Ostojić pohvalio je i sanitetski prijevoz u toj županiji te način rada Doma zdravlja i njegovo financiranje. Odgovarajući na novinarsko pitanje o limitu županijske bolnice u Čakovcu, rekao je kako neće obećati da će se on povećati, ali, dodao je, zbog 80 posto građana koji se liječe u svojoj bolnici te 12 tisuća pacijenata u dnevnoj bolnici, veliki su izgledi da će se to dogoditi.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, ministar je rekao i da se zdravstveni odgoj, čiji je sastavni dio i seksualni odgoj, ne mora uvesti samo u srednje škole, nego i u osnovne škole.

Dodao je da program zdrastvenog odgoja stoji već osam godina u ladicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te da mora već ove godine ući u školski sustav.

Nakon sastanka u županijskoj vijećnici ministar Ostojić održao je radni sastanak s ravnateljima zdravstvenih ustanova na području Međimurja te je obišao Dom zdravlja, Zavod za javno zdravstvo i županijsku bolnicu u Čakovcu.

(Hina) xtjak yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙