FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MBO tvornica u Brezju počela s pokusnim radom

Autor: vvar
VARAŽDIN, 26. siječnja 2012. (Hina) - Iz varaždinske tvrtke T7 VIS-a, članice T7 grupe u vlasništvu Davora Patafte, priopćeno je da je, kako tvrde, najsuvremenija hrvatska tvornica za mehaničko-biološku obradu otpada na lokaciji Brezju u Varaždinu počela s pokusnim radom.

Iako je u ponedjeljak varaždinski gradonačelnik Goran Habuš u ime grada podigao tužbu za utvrđivanje ništetnosti prvog ugovora između gradske tvrtke Varkoma i T7 VIS-a za obradu i zbrinjavanje varaždinskog otpada, za koji smatraju da je štetan za grad, iz T7 VIS-a su priopćili da je tvornica jučer počela s pokusnim radom, i to na temelju privremene dozvole za pokusni rad koju je ovog tjedna izdala Varaždinska županija.

O tužbi je gradonačelnik Habuš javnost izvijestio u utorak navodeći da od trenutka kad je ona podignuta taj ugovor za grad "više ne postoji" dok Trgovački sud ne donese presudu o tome je li on ništetan. Rekao je da je grad pronašao novo, bolje rješenje za 100 tisuća tona bala otpada nagomilanog u Brezju, ali će o pojedinostima javnost upoznati sljedeći tjedan.

O svemu tome tvrtka T7 VIS očitovala se danas navodeći da će tvornica, unatoč činjenici da se u Brezju zbog nesuglasica s gradom Varaždinom zasad ne obrađuje gradski otpad, obrađivati komunalni otpad koji nije iz Varaždina, a onaj varaždinski i dalje će se balirati i ilegalno odlagati na trošak građana.

Žalosno je što grad Varaždin, koji je uvijek prednjačio u razvoju različitih projekata okrenutih budućnosti, ne prepoznaje prednosti takve tvornice koja je izgrađena na njegovu području, nego se okreće rješavanju problema prema odlaganju ili zakopavanju otpada u zemlju, i to u manje razvijenim i udaljenim sredinama, što je izričito suprotno uredbama Europske unije i samim ciljevima hrvatskoga zakonodavstva, poručuje, među ostalim, Davor Patafta.

Članica Uprave T7 VIS-a Jasmina Prokop-Tomić navodi pak da pokretanjem tužbe o ništetnosti ugovora taj ugovor nije stavljen izvan snage, što potvrđuje nekoliko uglednih odvjetničkih ureda.

Poručuje da grad Varaždin, izbjegavajući obvezu prema ugovoru koji ni u jednom trenutku nije proglašen ništetnim, svojim građanima na dan stvara dug veći od 150.000 kuna, ako ne i veći.

(Hina) xvvar yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙