FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Opačić na proslavi sindikata djelatnosti socijalne skrbi

Autor: hsup
OPATIJA, 27. siječnja 2012. (Hina) - Zakoni u području socijalne skrbi više se neće donositi preko noći, a struka će imati dovoljno vremena da da svoje prijedloge i primjedbe, kazala je večeras na proslavi 20. godišnjice Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Navela je da se već mjesec dana radi na novom zakonu o socijalnoj skrbi te da je taj zakon bio tako napisan da ga se sada mora gotovo u cijelosti izmijeniti.

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić pozvala je sve djelatnike u socijalnoj skrbi da ministarstvu dostave svoje prijedloge i mišljenja, naglasivši da struka mora reći što treba mijenjati, primjerice je li to povratak na specijalizaciju.

Predsjednica Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske Jadranka Ivezić istaknula je da u tom sindikatu žele vjerovati da će se nakon nedavnih parlamentarnih izbora njihova djelatnost preporoditi.

Ocijenila je da je u prošlih 10 godina sustav socijalne skrbi prošao svojevrsni križni put, da se sindikat borio s ljudima iz resornog ministarstva koji nisu bili dorasli svome poslu te da su propisi i zakoni donošeni u posljednji tren. Nikada nam nisu odgovorili gdje je nestalo 46 milijuna američkih dolara koje je Svjetska banka namijenila za reformu sustava, kazala je.

Ivezić je rekla da je pred sindikatom veliki zadatak vraćanja digniteta struci te da će trebati rješavati pitanja kao što su 10.000 stanovnika na jednog socijalnog radnika, nedostatak kadrova i opterećenost socijalnih radnika administrativnim radom.

Naš se sindikat 20 godina istinski borio za status sustava i rada, kazala je Ivezić ocijenivši da je riječ o pravednom, socijalno osjetljivom i sindikatu solidarnom sa svima.

O osnovanju sindikata, koji su prije 20 godina osnovala tri djelatnika, govorio je počasni predsjednik sindikata i jedan od osnivača Radoslav Golac. Istaknuo je da je taj sindikat osnovan s ciljem okupljanjem djelatnika koji su profesionalno opredjeljeni za socijalnu skrb, a različitih su struka i obrazovanja.

Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske sada ima više od 150 podružnica i više od 5000 članova, a uspio se nametnuti kao respaktabilni sindikat u djelatnosti socijalne skrbi, zaključio je Golac.

Među govornicima su bili još predsjednica Sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek, koja je nagasila da svi sindikati moraju imati jednu, sindikalnu radničku politiku, te predsjednik Sindikata u prosvjeti "Preporod" Željko Stipić, koji je govorio o potrebi sindikalnog zajedništva, sindikalnoj neovisnosti i vjerodostojnosti. Na proslavi su bili i predstavnici Sindikara grafičara, Sindikata poljoprivrede, prehrambene i duhanske industrije, Caritasa i drugi.

(Hina) xhsup yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙