FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Holy u Krapinsko-zagorskoj županiji

Autor: zkra
KRAPINA, 13. siječnja 2012. (Hina) - Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy posjetila je danas Krapinsko-zagorsku županiju u kojoj je u zabočkome dvorcu Bračaku predstavljen projekt Energetskog centra "Bračak" te Zagorje kao europska energetski održiva regija.

Ministrica Holy tom je prigodom rekla da je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode prepoznalo mnoge projekte energetske učinkovitosti koje provodi Krapinsko-zagorska županija kao primjer u kojem smjeru trebaju težiti i ostale hrvatske županije.

U Krapini se ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy sa suradnicima sastala s čelnicima županije i županijskih ustanova s kojima je razgovarala o projektima energetske učinkovitosti koji će se provoditi u toj županiji.

Župan Siniša Hajdaš Dončić izvijestio je ministricu o projektu Remedisanusu, kojim će biti sanirana divlja odlagališta otpada, ističući da je to jedinstveni projekt Europske unije u Hrvatskoj, vrijedan više od milijun eura, čiji je vodeći partner Krapinsko-zagorska županija.

Projekt iz pretpristupnih fondova EU-a, u sklopu druge komponente IPA programa, obuhvaća regionalnu i prekograničnu suradnju, a vodi ga Krapinsko-zagorska županija zajedno s hrvatskim i slovenskim partnerima – Zagorskom razvojnom agencijom i gradom Zaprešićem, općinama Brežicama i Sevnicom te slovenskim Institutom za okoliš i prostor. Projektom će se sanirati i 60 divljih odlagališta, 30 s hrvatske strane i 30 sa slovenske strane, a među ostalim i stanovništvo prekograničnog područja informirat će se o važnosti očuvanja okoliša.

Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy, u čijoj je pratnji bio krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić, posjetila je danas u Zlataru Osnovnu školu na kojoj je upravo završena obnova u koju je županija za toplinsku fasadu, popravak krova i zamjenu salonitnih ploča limom, termoizolaciju ravnih krovova i stropnih ploča tavana te zamjenu vanjske stolarije uložila više od milijun i pol kuna.

Poslije Zlatara ministrica Holy posjetila je, među ostalim, i Radoboj, gdje su je općinski čelnici upoznali s planovima vezanim za Edukacijsko-promidžbeni centar i Muzej zavičajne zbirke.

(Hina) xzkra ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙