FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan sigurnijeg interneta: u fokusu djeca, mladi i povezivanje generacija

Autor: tmis
ZAGREB, 7. veljače 2012. (Hina) - U povodu današnjeg Dana sigurnijeg interneta, koji se svake godine u svijetu obilježava drugog utorka u veljači i čija je ovogodišnja tema "Povežimo generacije", iz tvrtke Microsoft Hrvatska upozorili su na važnost roditeljskih, nastavničkih i stručnih savjeta drugih ljudi za sigurno korištenje interneta među djecom i mladima koja često nemaju razvijene digitalne vještine iako misle da imaju.

Pozivajući se na nedavno europsko istraživanje EU Kids Online iz Microsfta ističu kako 26 posto djece ima otvoren profil na jednoj od društvenih mreža, a 12 posto ih je u dobi od devet do 16 godina bilo izloženo štetnom i prijetećem sadržaju na internetu.

Pritom čak 56 posto roditelja čije je dijete primilo takve poruke uopće toga nije bilo svjesno, dok s druge strane 44 posto djece smatra da roditeljsko posredovanje ograničava njihove aktivnosti na internetu.

To je istraživanje pokazalo i da je angažman učitelja u vezi dječjeg korištenja interneta najniži kod djece starosti devet do deset godina, a više od trećine djece tvrdi da zna više o internetu od svojih roditelja, pri čemu ih gotovo tri četvrtine kaže da im u tome pomažu vršnjaci.

Ipak o sigurnom korištenju interneta većina djece informacije dobiva od roditelja, učitelja ili rođaka, pa je stoga, kako ističu iz Microsofta, važno da se u tom korištenju povezuju generacije kako bi zajednički i sigurnije otkrivali digitalni svijet.

Iz Microsofta podsjećaju i da se ovogodišnjem obilježavanju Dana sigurnijeg interneta, u što je uključeno 70 zemalja u svijetu, pridružilo i Ministarstvo uprave te niz udruga, organizacija, javnih tijela i tijela državne uprave te tvrtki organizirajući prošlog vikenda u Zagrebu predstavljanje niza projekata i aktivnosti kojima je cilj promicanje sigurnijeg korištenja interneta među djecom i mladima.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙