FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I na Ininim postajama eurosuper 95 od ponoći iznad 10 kuna - neslužbeno

Autor: nbrc
ZAGREB, 23. siječnja 2012. (Hina) - Cijene naftnih derivata na Ininim će benzinskim postajama, kako se neslužbeno doznaje, od ponoći biti više za 18 do 27 lipa po litri, pa će nakon najnovijeg poskupljenja i dvije vrste Ininog motornog benzina eurosupera 95 premašiti 10 kuna po litri - eurosuper BS 95 prodavat će se po 10,13 kuna, a eurosuper BS 95 class po 10,18 kuna.

To je povećanje cijena tih dviju vrsta eurosupera 95 za 25 lipa po litri, što je u skladu s najvišim razinama maloprodajnih cijena naftnih derivata za razdoblje od 24. siječnja do 6. veljače, koje je danas poslijepodne objavilo Ministarstvo gospodarstva.

Kao i Ina i ostale naftne kompanije uglavnom primjenjuju najviše razine cijena koje objavi Ministarstvo, pa se više cijene od ponoći mogu očekivati i na benzinskim postajama ostalih naftnih kompanija.

Po neslužbenim informacijama, Ina će od sutra, 24. siječnja, na svojim benzinskim postajama povećati cijenu svog benzina sa 98 oktana za 27 lipa po litri, s dosadašnjih 10,23 kune na 10,50 kuna.

Cijene dviju vrsta Inina eurodizela bit će veće za 19 lipa po litri - eurodizel BS od sutra će se prodavati po 9,78 kuna (do sada 9,59 kuna), a nova cijena eurodizela BS class je 9,83 kune (do sada 9,64 kune).

Loživo ulje ekstra lako poskupljuje za 20 lipa, na 7,00 kuna (do sada 6,80 kuna), a plavi dizel od ponoći će se prodavati po 6,18 kuna, što je 18 lipa više od dosadašnjih 6,00 kuna po litri.

Prema Pravilniku o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata Ministarstvo gospodarstva svaki drugi ponedjeljak objavljuje najviše maloprodajne cijene pojedinih naftnih derivata koje vrijede idućih 14 dana, a promjena cijene ovisi o kretanju cijena naftnih derivata na mediteranskom tržištu i tečaju američkog dolara.

Iz Ine su na svojim internet stranicama objavili kako su u proteklom obračunskom razdoblju kotacije benzina na mediteranskom tržištu porasle do 2,71 posto, dok su kotacije plinskih ulja porasle do 1,95 posto, a u odnosu na prethodno obračunsko razdoblje znatno je, za 1,81 posto, ojačao tečaj dolara u odnosu na kunu.

(Hina) xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙