FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I u Hrvatskoj obilježavanje Dana sigurnijeg interneta

Autor: tmis
ZAGREB, 3. veljače 2012. (Hina) - U Hrvatskoj će se i ove godine kao i u drugih 70 zemalja svijeta obilježiti Dan sigurnijeg interneta, i to sutra, u subotu 4. veljače, na događanju u trgovačkom centru Avenue Mall u Novom Zagreb gdje će se u sklopu ovogodišnje teme tog Dana "Povežimo generacije" predstaviti udruge, organizacije, javna i tijela državne uprave te tvrtke sa svojim aktualnim projektima i aktivnostima koje pridonose sigurnijem korištenju interneta među djecom i mladima.

Najavili su to iz Ministarstva uprave koje je organizator tog događanja koje će se održavati od 10 do 14 sati.

Kao suorganizatori u svemu još sudjeluju i Hrvatska akademska i istraživačka mreža-CARNet, Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM), Hrabri telefon, Agencija za zaštitu osobnih podataka, NetAkademija, Algebra te Microsoft Hrvatska.

Svi će oni ujedno predstaviti i svoje projekte na posebnim štandovima u sklopu događanja, kao i zajednica učitelja i nastavnika "Suradnici u učenju" okupljena oko portala ucitelji.hr te predstavnici Osnovne škole Veliki Bukovec.

Inicijativa za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta pokrenuta je 2004., a prošle je godine to obilježilo 70 zemalja u svijetu u kojima se različitim aktivnostima ukazuje na važnost sigurnijeg i odgovornijeg korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija (ICT).

Dan obilježavanja je svake godine početkom veljače, i to svake godine uz drugu temu koju odabire krovna organizacija INSAFE, a ove je godine u središtu pozornosti povezivanje generacija te stoga organizatori pozivaju ljude svih dobi, od male djece preko njihovih roditelja do baka i djedova, da zajedno otkriju digitalni svijet.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙