FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Lici snijeg i hladnoća otežavaju promet

Autor: kprp
GOSPIĆ, 3. veljače 2012. (Hina) - Snijeg i hladnoća zahvatili su Liku i Podvelebitsko primorje; najhladnije je u Gospiću gdje je jutros meteorološka postaja izmjerila minus 12 stupnjeva Celzijevih, a osjećaj hladnoće povećava vjetar i 20 centimetara snježnog pokrivača.

Najviše teškoća zima uzrokuje u prometu. Prekinut je promet prema moru na dionici autoceste od Sv. Roka do Posedarja i na Jadranskoj magistrali Senj- Sv. Marija Magdalena. Kako se doznaje u Zimskoj službi u Gospiću, koja je u punoj pripravnosti, snijeg se spustio i do Podvelebitskog primorja, ima ga na magistrali koja je mjestimice zaleđena.

Olujna bura mjestimice s orkanskim udarima uzrokovala je i kvarove na dalekovodima, pa su bez električne struje naselja oko Jablanca. U „Elektolici“ u Gospiću doznaje se da zbog prekida prometa za sada nije moguće sanirati kvarove.

Zbog teškoća u prometu danas je prekinuta nastava u Senju, u središnjoj Osnovnoj školi i Srednjoj školi Senj, te u područnim školama na području grada. Kako se doznaje u Odjelu za društvene djelatnosti Ličko-senjske županije, u svim osnovnim školama na području Like nastava se odvija redovno.

(Hina) xkprp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙