FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 1. do 3. veljače

Autor: jjur
ZAGREB, 31. siječnja 2012. (Hina) - Biometeorološke prilike sutra će biti razmjerno nepovoljne, u četvrtak se očekuje kratkotrajno poboljšanje, dok će u petak ponovno biti nepovoljne, a potrebno je obratiti pažnju na zaštitu od hladnoće, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod u Biometeorološkoj prognozi za Hrvatsku od 1. do 3. veljače.

Zbog razmjerno nepovoljnih biometeoroloških prilika, sutra bi meteoropati mogli imati umjerene poteškoće s nesanicom i glavoboljom. Kod kroničnih bolesnika moguće su umjerene tegobe, a bolesnici s krvožilnim i respiratornim bolestima trebaju osobito posvetiti pažnju na zaštitu od hladnoće, koju će uz nisku temperaturu dodatno pojačavati vjetar.

Kratkotrajno poboljšanje biometeoroloških prilika očekuje se u četvrtak, 2. veljače, zbog čega se manje tegobe mogu pojaviti samo kod vrlo osjetljivih ljudi i kroničnih bolesnika. Potrebno je obratiti pažnju na zaštitu od hladnoće, na što se osobito upozoravaju bolesnici s krvožilnim bolestima i bolestima dišnog sustava.

U petak, 3. veljače, će razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike ponovno uzrokovati umjerene tegobe kod meteoropata koji bi mogli patiti od nesanice i manjka koncentracije. Bolesnici s bolestima krvožilnog i dišnog sustava upozoravaju se na nepovoljan utjecaj hladnoće koju će pojačavati vjetar, pa se preporučuje osobita pažnja na zaštitu.

(Hina) xpp/xjjur ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙