FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vukovarsko-srijemskoj županiji od sutra nema nastave u osnovnim školama

Autor: zdra
VUKOVAR, 6. veljače 2012. (Hina) - Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić donio je danas odluku o privremenom prekidu nastave u svim osnovnim školama u toj županiji od 7. do 10. veljače zbog snježnih oborina i niskih temperatura na istoku Hrvatske, priopćeno je iz ureda župana.

Objašnjavajući razloge zbog kojih je donio takvu odluku, župan Božo Galić izjavio je za Hinu kako je to učinio zbog najavljenih snježnih oborina u Slavoniji sljedećih 30 sati, a prekid nastave tražili su i neki ravnatelji osnovnih škola.

Također je najavio kako će se sutra u Vukovaru održati sjednica Županijskoga stožera za zaštitu i spašavanje na kojoj će vjerojatno, zbog snježnih oborina, biti proglašeno stanje neposredne prijetnje.

"Kako su prometnice prohodne, nastava u srednjim školama nije prekinuta, ali sutra ćemo raspravljati i o eventualnom prekidu nastave u srednjim školama", najavio je župan Galić.

U županovoj odluci o prekidu nastave u osnovnim školama navodi se da su ravnatelji dužni osigurati preraspodjelu sati i nastavnog programa kako bi nadoknadili izgubljene sate.

Po podatcima Hrvatskoga hidrometeorološkog zavoda, u Vukovaru je jutros izmjereno 29 centimetara snijega, a prije podneva pao je još jedan centimetar. Temperatura zraka u 13 sati bila je 10 stupnjeva ispod ništice.

(Hina) xzdra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙