FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SHS traži od Vlade da ispuni sve ono što je potpisala 'stara' Vlada

Autor: zdra
RETKOVCI, 2. veljače 2012. (Hina) - Sindikat hrvatskih seljaka (SHS) traži od premijera Zorana Milanovića i ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine da se što prije sastanu s predstavnicima SHS-a te im pojasne što hrvatski seljaci dobivaju ulaskom Hrvatske u Europsku uniju te na koji način će se nova Vlada odnositi prema poljoprivredi i poljoprivrednim proizvođačima.

Predsjednik SHS-a Tomislav Pokrovac na današnjoj konferenciji za novinare kazao je kako taj sindikat zahtijeva od nove Vlade i da ispuni sve ono što su Vlada bivše premijerke Jadranke Kosor i tadašnji ministar poljoprivrede Petar Čobanković potpisali s seljačkim udrugama.

"Nije tajna da se potraživanja za kapitalna ulaganja nisu isplaćivala godinama, a poticaji mjesecima. Procjenjujemo da u ovom trenutku država seljacima iz mandata bivše Vlade, po raznim osnovama, duguje više od milijardu kuna", kazao je Pokrovac.

Seljacima je poručio da ne izlaze na ulice te da ne nasjedaju svima onima koji ih pozivaju da prosvjeduju rekavši kako će Sindikat hrvatskih seljaka, ukoliko to bude potrebno, prvi izaći traktorima na ceste.

Također je poručio kako od Vlade traži da preispita odgovornost svih onih koji su s EU ispregovarali kvotu za mlijeko izrazivši bojazan kako će ulaskom Hrvatske u EU brojni domaći proizvođači mlijeka morati zatvoriti svoje proizvodne pogone.

(Hina) xzdra yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙