FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 24. siječnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iuz Hrvatske u 12,30 sati:

OSIJEK

Osječka područna služba Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ), u suradnji s nekoliko partnera, završila je projekt "Umrežavanje, osposobljavanje i podizanje konkurentnosti za više boljih poslova“ koji je većim dijelom financiran iz EU fonda IPA, izvijestili su danas u Osijeku predstavnici osječkog HZZ-a. Pročelnik te područne službe Anto Barukčić kazao je na konferenciji za novinare kako je glavni cilj projekta smanjivanje nezaposlenosti u Osječko-baranjskoj županiji te poboljšanje učinkovitosti zapošljavanja na tome području. U sklopu projekta izrađen je program "Upravljanje ljudskim potencijalima u malom i srednjem poduzetništvu“ te odabrano 50 kandidata koji su sudjelovali u programu osposobljavanja, vlasnika i zaposlenika malih i srednjih tvrtki iz ove županije, kazao je Barukčić. Cilj programa osposobljavanja bio je upoznati polaznike s metodologijom upravljanja ljudskim potencijalima u malim i srednjim tvrtkama, između ostalog, s načinima motivacije i evaluacije zaposlenika, usavršavanja i razvoja, sustavima nagrađivanja i obrazovanja tijekom rada, te osnovama komunikacijskih vještina i pregovaranja u svrhu rješavanja problema u tvrtkama s manje od 250 zaposlenih. Projekt je trajao godinu dana, ukupna vrijednost mu je 99.675 eura a Europska unija ga je sufinancirala iznosom od 80.478 eura, dodao je Barukčić.

VIROVITICA

U prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć između mjesta Čađavica i mjesta Vraneševci poginuo je muškarac koji je hodao cestom kad je na njega naletio automobil, izvijestila je jutros podravsko-virovitička Policijska uprava. Vozač (44) automobila je, kako navodi policija, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti, te dometa svjetala, kasno uočio muškarca (35) koji je pred njim hodao sredinom prometnog traka te je udario u njega. Policija navodi da 35-godišnjak nije nosio reflektirajući prsluk i da je poginuo na mjestu. Vozač automobila nije bio pod utjecajem alkohola. Nesreća se dogodila oko 18 sati.

OSIJEK

Osječko-baranjska policija utvrdila je osnovanu sumnju da su za oštećivanje više prozora na osječkoj Osnovnoj školi "Vijenac" u novogodišnjoj noći odgovorna dvojica 15-godišnjaka, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava. Sumnja se da su 15-godišnjaci u novogodišnjoj noći u dvorištu te osječke osnovne škole aktivirali više pirotehničkih naprava koje su oštetile 11 prozora na školskoj zgradi. Policija će podnijeti posebno izvješće osječkome Općinskom državnom odvjetništvu za mladež (ODO) zbog osnovane sumnje da su dvojica maloljetnika počinila kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari.

ZAGREB

U trgovini Konzum u trgovačkom centru Cvjetni nešto prije 10 sati zapalila se peć za pečenje pilića, a vatru su brzo ugasili sami zaposlenici trgovine, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

U požaru nitko nije ozlijeđen, a u policiji kažu da se zapalila masnoća u peći za pečenje pilića. Iako je na mjesto događaja došlo 14 vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila nije bilo potrebe za njihovom intervencijom jer su vatru ugasili zaposlenici Konzuma koji je smješten na prvoj podzemnoj razini trgovačkog centra u središtu Zagreba u vlasništvu poduzetnika Tomislava Horvatinčića.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙