FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vidoje Vujić upozorio na blokirana sredstva u propaloj Credo banci

Autor: dsil
RIJEKA, 16. siječnja 2012. (Hina) - Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić upozorio je danas na konferenciji za novinare da su u propaloj Credo banci već dva mjeseca blokirana sredstva nekih lokalnih jedinica i tvrtki s područja Primorsko-goranske županije.

Po procjenama, samo općine i trgovačka društva iz Primorsko-goranske županije su u Credo banci imali oko 100 milijuna kuna, rekao je Vujić.

Općina Matulji je u toj propaloj banci držala 32 milijuna kuna, općina Lovran 7,5 milijuna, a Mošćenička Draga dva milijuna kuna, a procjenuje se da su tvrtke iz županije na računima u Credo banci držali ukupno oko 60 milijuna kuna.

Vujić je izvijestio da je, kako bi politički pomogao u tom slučaju, poslao dopise ministrima financija i pravosuđa kao i guverneru Hrvatske narodne banke da se hitno pronađe način kako obeštetiti vjerovnike.

Izvijestio je i da je za srijedu sazvao sastanak svih vjerovnika s ovog područja u sjedištu Primorsko-goranske županije kako bi se dogovorili o zajedničkom pristupu za povrat novca iz propale Credo banke.

Zbog utvrđenih bitnih nezakonitosti u poslovanju i neprovođenja mjera koje im je radi otklanjanja utvrđenih nepravilnosti naložila središnja banka, Savjet HNB-a je na izvanrednoj sjednici 22. studenog 2011. odlučio oduzeti odobrenje za rad splitskoj Credo banci te donio odluku o pokretanju prisilne likvidacije Credo banke.

Sredinom prosinca prošle godine HNB, Državna agencija za sanaciju banaka (DAB) i likvidatori Credo banke podnijeli su Trgovačkom sudu u Splitu zahtjev za pokretanje stečaja Credo banke u likvidaciji.

(Hina) xdsil ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙