FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS-ovci u Trimotu

Autor: pgas
SPLIT/IMOTSKI, 30. siječnja 2012. (Hina) - Na današnjem sastanku vodstva Hrvatske udruge sindikata (HUS) s radnicima imotske tvrtke Trimota u stečaju predsjednik HUS-a Ozren Matijašević i glavni povjerenik HUS-a za Dalmaciju Jozo Marić podsjetili su 147 radnika te tvrtke koji su dobili otkaze da se trebaju prijaviti Zavodu za zapošljavanje radi ostvarivanja svojih zakonskih prava.

"Matijašević i ja upoznali smo radnike kako će HUS poduzeti sve što je u njegovoj moći da zaštiti radnike Trimota te da se u tom poduzeću obnovi proizvodnja i spasi stotinjak radnih mjesta", izjavio je za Hinu Marić.

Stečajna upraviteljica Trimota Ljiljana Poljanić dala je 18. prosinca 2011. otkaz ugovora o radu, kako je podsjetio Marić, svim zaposlenicima u tom poduzeću, kojih je 147, radi otvaranja stečajnog postupka, kako je to i zakonom predviđeno.

"To znači da radnici koji su dobili otkaz ugovora o radu trebaju u roku od dva mjeseca, to jest do 18. veljače 2012. preuzeti svoje radne knjižice i prijaviti se Zavodu za zapošljavanje", rekao je Marić.

Po njegovim riječima, stečajna će upraviteljica najprije napraviti popis tražbina radnika, a zatim će se održati ispitno te izvještajno ročište.

Dug Trimota je oko 100 milijuna kuna, najveći vjerovnik je država, a radnicima u stečajnom postupku trebalo bi isplatiti oko šest plaća, rekao je Marić.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙