FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS-ovci upozoravaju da je stečajni upravitelj Adriachema osumnjičen za kriminal

Autor: pgas
SPLIT, 25. siječnja 2012. (Hina) - Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević i voditelj Županijskog ureda HUS-a Jozo Marić danas su zajedničkim priopćenjem upozorili kako je stečajni upravitelj tvrtke Adriachem Ivo Jukić osumnjičen za kriminal od 7,7 milijuna kuna.

Na Trgovačkom sudu u Splitu, u stečajnom postupku otvorenom nad Adriachemom, za stečajnog je upravitelja imenovan Ivo Jukić. Poznat je, između ostalog, kao bivši stečajni upravitelj Pomgrada koji je osumnjičen za zlouporabu položaja, odnosno gospodarski kriminal težak 7,7 milijuna kuna, navodi se u priopćenju Matijaševića i Marića.

Podsjeća se kako je pet godina od podnošenja kaznene prijave protiv Jukića pred Županijskim sudom u Splitu 14. prosinca prošle godine održano istražno ročište. Kada će kazneni postupak, takvim ritmom, biti pravomoćno okončan, nemoguće je predvidjeti, ističu sindikalci.

Matijašević i Marić kažu kako kazneni postupak nije bio problem Juriću da se prijavi na listu stečajnih upravitelja. Bivši ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković prošle godine je svojim potpisom na četiri godine odobrio Jukiću status stečajnog upravitelja iako je bilo poznato da se protiv njega vodi kazneni postupak.

Matijašević i Marić naglašavaju da bi jedino pravomoćna presuda kojom bi bio osuđen temeljem optužnice Županijskog državnog odvjetništva utjecala na Jukićev status stečajnog upravitelja.

Stečajni upravitelji nedvojbeno su u povlaštenom položaju u usporedbi s radnicima o čijim potraživanjima odlučuju jer radnik dobije izvanredni ili redoviti otkaz zbog povrede iz radnog odnosa ili same sumnje u nju, pri čemu bez posla ostaje odmah a ne čeka se pravomoćno okončanje radnog spora, upozoravaju sindikalci u priopćenju.

(Hina) pp/xpgas ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙