FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Centar za mirovne studije osuđuje nasilje na etničkoj osnovi

Autor: agrb
ZAGREB, 30. siječnja 2012. (Hina) - U povodu niza nedavnih nasilnih incidenata na etničkoj osnovi usmjerenima prema hrvatskim građanima, Centar za mirovne studije pozvao je danas policiju da što prije privede osumnjičene za napade u tri hrvatska grada, a Državno odvjetništvo da podnese kaznene prijave temeljem zločina iz mržnje.

Centar je reagirao priopćenjem zbog prošlotjednih incidenata na etničkoj osnovi, od navijačkog nasilja u Srbiji nad hrvatskim navijačima do uništavanja imovine i fizičkih obračuna usmjerenih prema građanima Republike Hrvatske srpske nacionalnosti.

Tim događajima svjedočili smo u Vukovaru, Splitu i Dubrovniku, što jasno pokazuje da među građanima još postoji etnička netrpeljivost koja eskalira u fizičko nasilje, ističe se u priopćenju.

U Hrvatskoj je na snazi kazneni zakon koji prepoznaje zločin iz mržnje kao otegotnu okolnost prilikom počinjenja kaznenih djela, a napadi koji su se dogodili prošlog vikenda bili su ciljano usmjereni na pripadnike srpske manjine čime su se ispunili uvjeti za pokretanje istrage utemeljene na zločinu iz mržnje, dodaje se.

(Hina) xagrb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙