FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kotromanović posjetio petrinjsku vojarnu

Autor: jjur
PETRINJA, 20. siječnja 2012. (Hina) - Ministar obrane RH Ante Kotromanović danas je posjetio petrinjsku vojarnu "Pukovnik Predrag Matanović" i tom prilikom naglasio da Ministarstvo obrane (MORH) intenzivno radi na smanjivanju nepotrebnih troškova te smanjivanju administrativnog dijela ministarstva kao i donošenju kvalitetnog ustroja "koji će minimalizirati dupliciranje pojedinih poslova između ustrojbenih cjelina MORH-a i Glavnog stožera Oružanih snaga", priopćeno je iz MORH-a.

Kotromanović je naglasio da će se tako ušteđena sredstva preusmjeriti na trening, obuku i vježbe pripadnika Oružanih snaga (OS RH) dodavši kako se radi i na kvalitetnijem i boljem upravljanju osobljem i personalnom karijerom vojnika, dočasnika i časnika, kao i izmjenama zakonske regulative iz područja obrane.

Ministra su u Petrinji dočekali načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske Dragutin Repinc te zapovjednik Gardijske motorizirane brigade brigadni general Mladen Fuzul, koji je, kako stoji u priopćenju, prezentirao stanje u vojarni kao i perspektive njenog daljnjeg korištenja i plan razvoja.

Osim o aktivnostima u vojarni, njenim značajkama i karakteristikama pojedinih objekata, general Fuzul je ministra izvijestio o popunjenosti postrojbe te naglasio kako je zapovjedni kadar, od razine desetine pa do razine bojne, u posljednje vrijeme znatno pomlađen, a ministru je predstavio i zapovjednike bojni "Tigrovi" i "Gromovi" koje su smještene u Petrinji.

Kotromanović je u obraćanju zapovjednicima iz postrojbi bojne "Tigrovi" i bojne "Gromovi", stoji u priopćenju, istaknuo da "osobno zna kako je teško biti zapovjednik, kada se pred tebe stavljaju određene zadaće, a uvjeti u kojima radiš nisu u skladu sa zahtjevima", a pohvalio je i sudjelovanje pripadnika OS RH u međunarodnim misijama i operacijama.

Ministar je obišao smještajne, skladišne i vježbališne kapacitete petrinjske vojarne te izrazio zadovoljstvo što ta "perspektivna vojarna na 322 hektara ne ometa razvoj grada i ove sredine, a istodobno je za Oružane snage vrlo iskoristiva, jer na istoj lokaciji obuhvaća smještajne i skladišne komplekse kao i vježbalište, strelište i poligon", navodi se u priopćenju.

(Hina) pp/xjjur yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙