FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veliki skok tromjesečnih prihoda easyJeta

Autor: mkuz
LONDON, 26. siječnja 2012. (Hina/AFP) - Niskobudžetni britanski avioprijevoznik easyJet u prvom je tromjesečju svoje financijske godine zabilježio 17 posto više prihode zahvaljujući povećanom broju putnika, ali predviđa gubitke u prvoj polovini godine, ukazujući na slabo gospodarsko okruženje.

Kompanija je u četvrtak priopćila da su joj prihodi u tromjesečju do kraja prosinca porasli za 16,7 posto, na 763 milijuna funti (914 milijuna eura).

Broj putnika uvećan je za 8,1 posto, na 12,9 milijuna.

U easyJetu ipak predviđaju da će u prvih šest mjeseci svoje financijske godine zabilježiti privremeni gubitak u rasponu od 140 do 160 milijuna funti, u usporedbi s minusom od 153 milijuna funti u prvoj polovici prethodne financijske godine.

"EasyJet je krenuo u godinu snažno. Posljedica je to stroge kontrole troškova, dobre mreže destinacija easyJeta, maksimalne iskorištenosti kapaciteta i akcijskih cijena u drugoj polovici prošle financijske godine", izvijestila je u priopćenju izvršna direktorica Carolyn McCall.

"Zbog dobre izvedbe u prvom tromjesečju oprezno smo optimistični u našim prognozama poslovanja", navela je McCall.

Troškovi su u prvom tromjesečju bili niski budući da nije bilo poremećaja u prometu zbog snijega kakvi su zabilježeni u istom razdoblju prošle godine. Mnoge zrakoplovne kompanije posluju s gubitkom u zimskom razdoblju za koje je uobičajen sporiji promet.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙