FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kotromanović primio mađarskog veleposlanika

Autor: dmak
ZAGREB, 25. siječnja 2012. (Hina) - Ministar obrane Ante Kotromanović primio je danas u posjet mađarskog veleposlanika Gabora Ivana te mađarskog vojnog izaslanika u Republici Hrvatskoj brigadira Lasla Hajasa i u razgovoru su visoko ocijenili razinu suradnje dviju zemalja na obrambenom planu.

Osobito je visoko ocijenjena suradnja na ekspertnoj razini i u okviru ISAF-a i UN-ove misije na Cipru. Također, zaključeno je kako je i suradnja na tehničkom planu vrlo dobra, no kako ima prostora za daljnje iskorake, priopćeno je iz Ministarstva obrane (MORH).

Veleposlanik Ivan čestitao je ministru Kotromanoviću na imenovanju te mu prenio pozdrave mađarskog ministra obrane, kao i poziv za posjet. Ministar Kotromanović je zahvalio na čestitkama, ali i na potpori koju je Mađarska davala Hrvatskoj tijekom pregovora za ulazak kako prije nekoliko godina u NATO, tako i potpore za ulazak u EU.

Ministar Kotromanović je naglasio važnost mađarskog angažmana na planu stabilnosti u regiji, zaključivši da će Hrvatska nastaviti davati potporu svim zemljama regije u ostvarivanju njihovih euroatlantskih ciljeva pošto je to snažan doprinos razumijevanju i stabilnosti ovoga područja. Zaključeno je kako i Hrvatska i Mađarska u regiji nemaju samo interese, već i odgovornost za stanje u njoj.

Ministar je upoznao mađarskog veleposlanika s planovima Ministarstva obrane u provođenju restrukturiranja i donošenju strateških dokumenata i zakona iz područja obrane kao važnog koraka u daljnjem unaprjeđivanju obrambenog sustava, stoji u priopćenju Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.

(Hina) pp/xdm yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙