FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kotromanović: spor MORH-a i Dunje Gotovine je u procesu dogovaranja

Autor: rkor
ZAGREB, 5. siječnja 2012. (Hina) - Spor između Ministarstva obrane i pukovnice Dunje Zloić Gotovina je u procesu dogovaranja, čekamo nagodbu, a MORH će u tom pogledu poštivati odluke koje će se dogoditi, kazao je danas ministar obrane Ante Kotromanović.

Upitan nakon današnje sjednice Vlade hoće li suprugu generala Ante Gotovine vratiti na posao u MORH koji ju je 2004., u vrijeme ministra Berislava Rončevića, poslao u mirovinu, Kotromanović je rekao kako još uvijek nije vidio cijeli spis, ali da čeka odluke koje će se dogoditi te da će ih poštivati.

Dunja Zloić Gotovina je tužila MORH za nezakonito umirovljenje, a Upravni je sud 2006. presudio u njezinu korist no do danas nije vraćena na posao, na čemu, kako navode mediji, Dunja Gotovina inzistira. Proces je u fazi dogovaranja, kazao je ministar Kotromanović novinarima dodavši da Državno odvjetništvo zastupa ministarstvo. "Čekamo nagodbu. Sad je to u procesu dogovaranja", rekao je kratko Kotromanović.

Ministar branitelja Predrag Fred Matić kazao je danas da će Registar branitelja biti objavljen "u vrijeme ovog mandata, dakle ne sutra ili preksutra", a na upit novinara potvrdio je kako bi se to moglo dogoditi u godinu dana.

(Hina) xrkor ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙