FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kotromanović primio kineskog veleposlanika

Autor: mbur
ZAGREB, 11. siječnja 2012. (Hina) - Ministar obrane Ante Kotromanović primio je u danas veleposlanika Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj Shena Zhifeija, koji mu je čestitao na imenovanju te rekao kako vjeruje da će odnosi dviju zemalja i dalje napredovati.

Veleposlanik Zhifei rekao je kako su odnosi na području obrane posebno važni i za sveukupne odnose dviju zemalja, priopćeno je iz MORH-a. Istaknuo je kako je jedan od prioriteta veleposlanstva Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj upravo privlačenje kineskih ulagača i ulaganje u Hrvatskoj.

Veleposlanik Zhifei podsjetio je i na uspješan prošlogodišnji posjet visokoga kineskog vojnog izaslanstva Republici Hrvatskoj, s potpredsjednikom Središnje vojne komisije NR Kine, generalom zbora Xu Caihouom na čelu.

Ministar Kotromanović istaknuo je kako je suradnja dviju zemalja dobra te da se zasigurno još može poboljšati, i u obrani i u gospodarstvu.

Izvijestio je veleposlanika o prioritetima u radu tog ministarstva, aktualnim temama vezanim uz ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju te o aktivnostima vlade kad je riječ o jačanju gospodarstva.

(Hina) xmb ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙