FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stanimiroviću u DORH-u već treći put, iako nikad službeno pozvan

Autor: tkol
ZAGREB, 19. siječnja 2012. (Hina) - Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović potvrdio je kako je jutros dragovoljno otišao u sjedište državnog odvjetništva (DORH) kako bi dao izjavu povodom optužbi da je tijekom okupacije Vukovara omalovažavao i vrijeđao silovane i zlostavljane žene te kako je to učinio već treći put, iako nikad nije bio službeno pozvan.

„Otišao sam u DORH dragovoljno, već treći put, iako službeno nisam nikada pozvan jer nisu našli elemente da me pozovu i dao sam iskaz vezan za posljednje laži, klevete i širenje neistine“, rekao je Stanimirović novinarima u Saboru.

Najavio je također da će danas podnijeti privatnu kaznenu prijavu protiv Ružice Erdelji, koja je prozvala Stanimirovića da ju je za vrijeme okupacije Vukovara pljuvao i vrijeđao u vukovarskoj vojarni nakon proživljene torture silovanja.

„Ona tvrdi da sam ja bio u vojarni i pljunuo na nju te rekao 'što ćete vi na ovoj svetoj srpskoj zemlji' što je laž jer ja nisam zaista u to vrijeme bio u Vukovaru, što svi znaju i postoje dokazi“, rekao je Stanimirović.

Ja tu ženu nikad nisam vidio u životu, ustvrdio je dodavši kako je podatke o njoj dobio od njenog supruga, s kojim je u sudskom sporu. „Ona je došla u krajinu 1994., 1995. godine. Bila je sve vrijeme mirne reintegracije u krajini, sve je godine tamo živjela, do prije godinu dana od kada je sa suprugom u nekoj zavadi te ga je izbacila iz njegovog vlastitog stana, promijenila bravu, a on živi sada u nekakvoj vikendici“, ispričao je Stanimirović novinarima.

„Ja ne ulazim u njena stradanja, a ako je ona zaista žrtva rata ili silovanja ja mogu samo suosjećati s njom“, rekao je dodavši kako nije u duhu njegovog ponašanja da pljuje na žene.

„Ja sam ipak liječnik, moralist, nema o tome govora“, poručio je.

Tijekom jučerašnjeg saborskog aktualnog prijepodneva HDSSB-ov zastupnik Zoran Vinković pozvao je DORH da ispita navode Vukovarke Ružice Erdelji koja je nedavno u medijima optužila Vojislava Stanimirovića da je svjedočio silovanjima u Vukovaru nakon okupacije, kojih je i sama bila žrtva. Stanimirovićev stranački kolega Pupovac to je ocijenio lažima i klevetama, a Vinkovićev istup sramotnim i neeuropskim.

Nekoliko dana prije toga u medijima je objavljeno pismo višestruko silovane Ružice Erdelji za vrijeme okupacije Vukovara koja je SDSS-ovog predsjednika i saborskog zastupnika Stanimirovića prozvala kao jednog od onih koji su je pljuvali i vrijeđali u vukovarskoj vojarni nakon proživljene torture.

Stanimirović je novinarima odgovorio i na upit zbog čega ga je u DORH pratio potpredsjednik te stranke Milorad Pupovac, rekavši da je on s njim išao samo kako bi ga (Stanimirovića) primili na razgovor.

Milorad Pupovac je pak novinarima rekao kako je svoju potporu Stanimiroviću izrekao jučer.

„Žao mi je što sam bio jedini koji je tu podršku izrekao, jer je riječ o difamaciji Sabora, od strane ljudi koji u svojim redovima imaju pravomoćno osuđenu osobu za pokušaj podmićivanja članova Vrhovnoga suda, najviše sudbene vlasti da bi u suđenju za ratne zločine postupali drugačije nego što nalaže pravo“, rekao je Pupovac.

Da nije bilo riječ o predsjedniku moje stranke, po ne znam koji put, i da nije bilo riječ o Saboru koji danas raspravlja o članstvu u EU, ne bih se ni jučer oglasio, kazao je Pupovac.

O tome drži li da Ružica Erdelji laže, Pupovac je ustvrdio kako s njom ne polemizira, ne komunicira i ne znam je, no zna neke činjenice u vezi s tim.

(Hina) xtkol yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙