FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcije "Manje oružja, manje tragedija" na vukovarsko-srijemskom području

Autor: gvin
VINKOVCI, 20. prosinca 2011. (Hina) - Tijekom ovogodišnje akcije "Manje oružja, manje tragedija" koja se provodila od 21. listopada do 16. prosinca građani Vukovarsko-srijemske županije dobrovoljno su policiji predali 2,6 kilograma eksploziva, 18 komada različitog vatrenog oružja, 84 komada minsko-eksplozivnih sredstava i 6.390 komada streljiva različita kalibra, priopćila je danas Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Akciju "Manje, oružja, manje tragedija" provodilo je na razini cijele zemlje Ministarstvo unutarnjih poslova RH u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u RH, a akciju je financirala EU kroz program SEECAS potpora aktivnostima kontrole oružja na području jugoistočne Europe.

Akcija ima za cilj stvaranje pretpostavki za sigurniju budućnost u kojoj će se zloporaba oružja svesti na najmanju moguću mjeru kao i težnju za uspostavljanjem snažnije veze između javnosti i policije.

Akcija "Manje oružja, manje tragedija" u Hrvatskoj je pokrenuta u rujnu 2007. godine a do 30. studenog 2011. godine, prema podatcima Odjela za informiranje MUP-a RH, u sklopu te akcije hrvatski građani dragovoljno su predali 2.181 kilogram eksploziva, 6.312 komada oružja, 57.196 komada minsko-eksplozivnih sredstava i gotovo 2,2 milijuna komada streljiva različita kalibra.

PU vukovarsko-srijemska podsjeća građana da i nadalje, bez vremenskoga ograničenja, mogu dragovoljno predati kako zabranjeno tako i dozvoljeno oružje pri čemu protiv onih koji prijave takvo oružje radi predaje neće biti pokrenut niti prekršajni niti kazneni postupak.

(Hina) xgvin ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙