FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Securitas kupio većinski udjel u riječkom Protectu

Autor: tmis
ZAGREB, 10. siječnja 2012. (Hina) - Najveća europska grupacija u sektoru zaštitarskih usluga Securitas kupila je 85 posto udjela u riječkoj zaštitarskoj tvrtki Protect, a vrijednost te akvizicije procjenjuje se na 43 milijuna kuna, izvijestili su danas iz zagrebačke konzultantske tvrtke Ascendant Capital Advisors, koja je Protectu u tom poslu bila financijski savjetnik.

Akvizicija je zaključena prošlog tjedna, a iz Ascendanta ističu da su se Securitas i Protect dogovorili da će tijekom iduće godine Securitas preuzeti i preostalih 15 posto vlasničkog udjela u Protectu.

Iz Ascendanta navode i da je taj posao njihova prva transakcija u ovoj godini, kojom su nastavili niz od osam zaključenih u 2011. godini. Uz Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, Hrvatska je već treće tržište na kojem Ascendant aktivno sudjeluje u konsolidaciji zaštitarskog sektora, navodi se u priopćenju.

"Tržište zaštitarskih usluga u Hrvatskoj je i dalje dosta rascjepkano, no, ovakvi i slični ugovori postupno dovode do sve većeg okrupnjivanja. Na tržištu djeluje preko dvjesto zaštitarskih tvrtki, ali prvih deset prema veličini danas tvore blizu 60 posto vrijednosti tržišta. Securitas je prva i trenutačno jedina međunarodna zaštitarska tvrtka koja djeluje na hrvatskom tržištu. Akvizicijom Protecta grupacija je preuzela poduzeće s godišnjim prihodima od oko 60 milijuna kuna i 600 zaposlenih", zaključuje se u priopćenju iz Ascendant Capital Advisors-a.

(Hina) xtam ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙