FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 7. prosinca 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

MOSKVA/ZAGREB

Košarkaši Zagreb CO-a poraženi su u dvoboju 8. kola B skupine Eurolige u Moskvi od CSKA s 74:87 (34:43).

Zagreb je očekivano doživio i šesti poraz u Euroligi s "prihvatljivih" -13, s obzirom da na ogled protiv najjače momčadi skupine u Moskvu nisu ni otišli Mario Kasun i Damir Mulaomerović. Poraz je mogao biti daleko manji jer je treću četvrtfinu hrvatski prvak dobio s 24:17, a u zadnjoj četvrtini su nakratko i vodili. Zagrepčane su predvodili Krunoslav Simon (21, 5 asista), Josh Heytvelt (19, tri trice, 5 skokova) i Sean May (13), a domaćine, za koje nije igrao NBA zvijezda Andrej Kirilenko, bivši "cibonaš" Gordon (18) i Krstić (14, 9 skokova). Nakon osam kola CSKA vodi u skupini sa svih osam pobjeda, a Zagreb je ostao zadnji s dvije pobjede i šest poraza, te koš-razlikom -123.

GOSPIĆ

Košarkašice Gospića slavile su u susretu 9. kola C skupine Eurolige kod kuće protiv talijanskog Taranta s 91:75. Gospićankama je to četvrta pobjeda u skupini u kojoj sada zauzimaju četvrto mjesto koje vodi u daljnju fazu natjecanja. U ostalim susretima C skupine francuski Montpellier je dobio u gostima češko Brno s 78:58, a poljska Wisla na svom terenu do danas vodeći moskovski Spartak s 81:60.

POREDAK:

1. Wisla 16 bodova

2. Spartak 15

3. Montpellier 14

4. GOSPIĆ 13

5. Rivas 13

6. Košice 12

7. Taranto 12

8. Brno 10

Prvih pet ekipa idu u osminu finala.

ZAGREB

Svega nekoliko sati prije početka utakmice s Lyonom, Argentinac Leandro Cufre (33) i Dinamo raskinuli su ugovor i Argentinac će karijeru nastaviti u Meksiku.Cufre i Dinamo su prekinuli suradnju bez ružnih riječi i razišli su se na fer način. "Hvala svima u klubu, od čelnika preko zaposlenika pa do suigrača i trenera te, naravno, navijačima. Hvala svima za prekrasne dvije godine u Maksimiru i Zagrebu koji će mi uvijek ostati pri srcu," poručio je Cufre koji se u Maksimiru zadržao dvije i pol godine. Sportski direktor Zoran Mamić poželio je Argentincu mnogo sreće u nastavku karijere. "Bio nam je užitak imati takvog čovjeka i igrača u svlačionici, svi smo od njega mogli nešto naučiti i u ime kluba i moje osobno želim mu puno sreće u karijeri i životu," kazao je mlađi Mamić.Cufre je prije dolaska u Dinamo igrao za berlinsku Herthu, Romu, Monaco, Sienu, te Gimnasia La Platu, a navodno je korak do potpisivanja ugovora za meksički Atlas iz Guadalajare.

FREEMANTLE

Hrvatska posada u klasi 470 Šime Fantela i Igor Marenić treći su nakon pet jedrenja, dok se Ivan Kljaković Gašpić nalazi na desetom mjestu klase Finn na Svjetskom prvenstvu u jedrenju u australskom Fremantleu. Upozorenje da je u blizini viđen veliki bijeli morski pas nije dalo smesti jedriličare na Svjetskom prvenstvu, niti iznimno dug dan na regatnim poljima kako bi se nadoknadilo to što se jučer zbog nevremena nije jedrilo. Šime Fantela i Igor Marenić najavili su da samopouzdano ulaze u regatu, i to samopouzdanje su upravo danas i pokazali na regatnom polju. Drugo mjesto u prvom plovu, peto u drugom i drugo u trećem, te su nakon pet jedrenja ukupno na sjajnom trećem mjestu, iza Britanaca Patiencea i Bithella, te Australaca Belchera i Pagea.Ivan Kljaković Gašpić je dan započeo s diskvalifikacijom radi preuranjenog starta, potom zabilježio peto i sedmo mjesto i nakon pet jedrenja je deseti u klasi Finn.

SOFIJA

Izbor za najboljega nogometaša Bugarskoj ove godine ući će u povijest sličnih izbora jer su bugarski ljubitelji nogometa za najboljega izabrali - 52-godišnjeg premijera Bojka Borisova, stopji na web-siteu AIPS-a. Bugarski premijer, koji je registriran i povremeno igra za trećeligaša Vitošu, dobio je čak 20 posto više glasova od drugoplasiranoga, napadača Manchester Uniteda Dmitra Berbatova, koji je slavio na zadnjih sedam izbora. Borisov je dobio 3500 glasova, Berbatov oko 2000, a trećeplasirani je također iznenađenje, jer je Vasil Lukajev član četvrtoligaša Šipke iz Dragora.

Veliki skandal odraz je glasovanja navijača putem interneta koji su time izrazili svoje mišljenje o katastrofalnom stanju nogometa u Bugarskoj. Klubovi su sve siromašniji, nacionalna liga sve slabija, a reprezentacija je svojim rezultatima u kvalifikacijama postigla najslabiji rezultat u zadnjih 40 godina. I sam premijer Borisov službeno je zatražio poništenje izbora, iako je on sam punopravno u izboru jer je ove sezone nastupio na nekoliko utakmica trećeligaša Vitoše iz Bistrice, grada udaljenog 15 kilometara od Sofije. Premijer je inače i bivši vrhunski karataš, a obnaša i dužnost predsjednika Bugarskog karate saveza.

LONDON

Najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković tijekom 2011. godine je na turnirima zaradio rekordnih 12.6 milijuna dolara.Đoković je tako nadmašio prethodnu rekordnu godišnju zaradu od 10.1 milijuna dolara koju je 2007. imao Švicarac Roger Federer, a 2010. Španjolac Rafael Nadal.Prema podacima Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) srpski tenisač je sa ukupnom zaradom od 32.9 milijuna dolara skočio na četvrto mjesto zarade svih vremena. Prvo mjesto na ovoj listi drži Federer sa zaradom 67.4 milijuna dolara, drugi je Nadal sa 45 milijuna dolara, a treći Amerikanac Pete Sampras sa 43.2 milijuna dolara.

MADRID

U nastavku prekinute utakmice 13. kola španjolskog nogometnog prvenstva Granada i Mallorca su na stadionu Los Cármenes odigrale bez pobjednika 2:2.Utakmica je prvotno igrana 20. studenoga, a prekinuta je u 63. minuti nakon što je jedan od pomoćnih sudaca pogođen kišobranom u glavu. U trenutku prekida Granada je vodila 2:1, a zanimljivo suca je pogodio domaći navijač kojeg je policija odmah privela.Gosti su vodili od 24. minute golom Victora, a Granada je preko Siqueira u 54. i Martinsa u 59. minuti došla do preokreta. Ipak, u današnjem nastavku Mallorca je uspjela izjednačiti, a strijelac je bio Tomer Hemed iz jedanaesterca u 67. minuti.

BEAVER CREEK

Američka skijašica Lindsay Vonn ostvarila je i petu pobjedu sezone slavivši na super-G utrci u američkom Beaver Creeku. Nezaustavljiva Vonn do četvrte uzastopne pobjede na sjevernoameričkoj turneji došla je s 37 stotinki bržim vremenom od Švicarke Fabienne Suter, dok je trećeplasirana Austrijanka Anna Fenninger zaostala 41 stotinku. Izvanredan početak sezone za Vonn, koja je podnijela zahtjev za rastavu braka, te će se uskoro opet zvati Kildow, donijela je i promjenu na listi najboljih skijašica svih vremena. Naime, Vonn sada ima 46. pobjeda u Svjetskom kupu, te je dostigla Austrijanku Renate Goetschl na trećem mjestu. U kakvoj je formi američka skijašica u opasnosti su i dvije prvoplasirane - Austrijanka Annemarie Moser-Pröll (62) i Švicarka Vreni Schneider (55).

Nakon prvih sedam utrka sezone Vonn ima čak 522 boda.

BERLIN

Novi predsjednik Njemačkog nogometnog saveza (DFB) nakon odstupanja Thea Zwazingera, koji je najavio svoj odlazak u listopadu 2012., najvjerojatnije će biti dosadašnji glavni tajnik Wolfgang Niersbach. Niersbacha (61) je danas podupro izvršni odbor Njemačkog nogometnog saveza. Bivši sportski novinar je jedini kandidat za predsjednika DFB-a, a njegovu kandidaturu moraju još potvrditi delegati na glavnoj skupštini njemačkog nogometnog saveza u listopadu.

Zwanziger je na čelu Njemačkog nogometnog saveza je od 2004., a s tog će položaja odstupiti godinu dana prije isteka mandata.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙