FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 2. prosinca 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

KIJEV/ZAGREB

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će na Europskom prvenstvu 2012. u skupini C sa svjetskim i europskim prvacima Španjolskom, Italijom i Irskom, odlučio je ždrijeb u Kijevu. Prvu utakmicu Hrvatska igra 10. lipnja u poljskom Poznanu s Irskom, druga je s Italijom 14. lipnja također u Poznanu, a u zadnjem kolu 18. lipnja u Gdanjsku sa Španjolskom.

ŽDRIJEB SKUPINA

SKUPINA A (Varšava, Wroclaw): Poljska, Grčka, Rusija, Češka

SKUPINA B (Lviv, Harkiv): Nizozemska, Danska, Njemačka, Portugal

SKUPINA C (Poznan, Gdanjsk): Španjolska, Italija, Irska, HRVATSKA

SKUPINA D (Kijev, Donjeck): Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

KIJEV/ZAGREB

Možda će netko pomisliti da sam poludio, ali ja sam vrlo zadovoljan s ždrijebom, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić nakon ždrijeba EURA 2012 u Kijevu koji je Hrvatsku svrstao u skupinu C sa sa svjetskim i europskim prvacima Španjolskom, Italijom i Irskom. "Skupina nije lagana, ali zapravo nijedna od ovih skupina nije lagana. Bit će privilegija igrati sa svjetskim i europskim prvacima Španjolcima, te bivšim svjetskim prvacima Talijanima - čekaju nas dvije doista povijesne utakmice. Protiv Iraca će biti ratnička utakmica, u kojoj ćemo morati fizički biti ravnopravni s Ircima u dvobojima, ali s njima se ipak da igrati. Bit će teško, ali mislim da imamo šanse i nadam se prolazu u četvrtfinale", kazao je Bilić. Prvu utakmicu Hrvatska igra 10. lipnja u poljskom Poznanu s Irskom, druga je s Italijom 14. lipnja također u Poznanu, a u zadnjem kolu 18. lipnja u Gdanjsku sa Španjolskom. "Nije tajna da smo željeli skupinu u Ukrajini, jer smo bili bili vrlo zadovoljni s ponuđenom bazom Šahtara. Nismo još odlučili, ali kako let iz Ukrajine u Poljsku ipak traje dva sata, vjerojatno ćemo svoju pripremnu bazu ipak imati u Poljskoj", zaključio je izbornik Bilić.

KIJEV

Reagiranja na ždrijeb skupina Europskog nogometnog prvenstva u Kijevu:

SKUPINA C

Cesare Prandelli (talijanski izbornik):

"Želio sam po svaku cijenu izbjeći Trapattonijevu Irsku. Španjolci su vrlo jaki i morat ćemo se psihički savršeno pripremiti za prvu utakmicu s njima".

Giovanni Trapattoni (izbornik Irske)

"Moji Irci moraju zaboraviti da igraju s najjačima i očekujem da će ih ratnički mentalitet odvesti ka dobrom rezultatu. Ja sam optimist, samo da bude ozljeda. Sve reprezentacije u našoj skupini su jake, ali mi ćemo razmišljati samo o našoj igri".

SKUPINA A

Jerzy Dudek (bivši reprezentativac Poljske):

"Ako Poljska ne prođe ovu skupinu, onda imamo katastrofalnu reprezentaciju".

Jerzy Engel (bivši izbornik Poljske:

"Mislim da je velika većina Poljaka oduševljeno skupinom. No, mislim da slično razmišljaju i Grci, Rusi i Česi"

Nikos Liberopoulos (Grčka):

"Mislim da je Rusija favorit skupine zbog klasnih igrača. Bit će to skupina sa puno neriješenih rezultata".

SKUPINA B

Wesley Sneijder (Nizozemska):

"Skupina jest vrlo teška, ali i izazovna. Ako želimo europski naslov onda moramo pobijediti i najjače. Jedva čekam ogled s Nijemcima"

Joachim Loew (izbornik Njemačke):

"Vrlo jaka skupina, Portugal i Nizozemska imaju bezbroj sjajnih igrača, a Danska uvijek dobro igra na turnirima. Oni nemaju velikih imena i zato su možda najopasniji. Čekaju nas velike utakmice".

SKUPINA D

Bixente Lizarazu (bivši igrač Francuske):

"Držim da Francuska može proći skupinu, jedini problem je što će nas svi smatrati favoritima zajedno s Engleskom. Francuzi ne vole kad ih se proglašava favoritima. I na SP-u u Južnoj Africi smo smatrali da je grupa lagana, pa nismo prošli".

Paul Ince (bivši igrač Engleske)

"Vrlo sam sretan zbog ždrijeba, a Engleska se ne može zvati velikom reprezentacijom ako ne prođe ovu skupinu. Mislim da ćemo dobiti sve utakmice, iako je Francuska tradicionalno neugodna, a Ukrajina je domaćin"

ZAGREB

Prvog dana natjecanja na Svjetskim IWAS igrama koje se održavaju u Sharjahu u Ujedinjenim arapskim emiratima Hrvatska je osvojila tri zlata. Mihovil Španja član Plivačkog kluba „Jug“ iz Dubrovnika osvojio je dvije zlatne medalje. Prvo zlato je Španja osvojio u utrci na 400 metara slobodno s vremenom od 4:58.01 minuta, a u istoj utrci Splićanin Dino Sinovčić, član Plivačkog kluba „Cipal“, s vremenom od 6:16.14 zauzeo četvrto mjesto.Španja je do zlata došao i na 200 metara mješovito s vremenom od 2:40.77 minuta, a treće zlato donio je Kristijan Vincetić, član Plivačkog kluba „Dubrava“ iz Zagreba, u svojoj kategoriji tjelesnog oštečenja u utrci na 400 metara slobodno s vremenom od 4:24.61 minuta.

Na Svjetskim igrama koje se održavaju do 10. prosinca nadmeće se 1200 sportaša iz 60 zemalja u 7 sportova (atletika, plivanje, Race Running, stolni tenis, badminton, dizanje utega i streljaštvo), te u dva demonstracijska sporta - sjedeća odbojka i nogomet za sportaše s amputacijama. Hrvatsku vrstu sačinjavaju tri plivača i šest atletičara.

DONJECK/ZAGREB

U susretu 19. kola Ukrajinske lige Šahtar je u Donjecku slavio protiv kijevskog Arsenala s 5:0, a u strijelce su se upisala oba hrvatska reprezentativca. Darijo Srna je postigao prvi zgoditak na utakmici u 12. minuti, a Eduardo posljednji u 76. minuti. Šahtar je pobjedom preuzeo vodstvo na ljestvici s 48 bodova, dva boda više od kijevskog Dinama koji ima utakmicu manje.

SEVILLA

Španjolski tenisači poveli su s 1:0 u finalu Davis Cupa u Sevili protiv Argentine nakon što je Rafa Nadal svladao Juana Monaca s 6:1, 6:1, 6:2. Nadal je Monacu ponudio samo četiri gema pred ispunjenom Arenom za koridu u Sevilli, pa je Španjolska na najboljem putu prema trećem naslovu pobjednika Davis Cupa u zadnje četiri godine. U drugom susretu dana igraju Španjolac David Ferrer, dosad nepobjediv u 11 mečeva zaredom na zemlji, i prvi argentinski reket Juan Martin Del Potro.

ZAGREB

Europski nogometni savez (UEFA) odlučila je, po prvi puta u povijesti završnih turnira EURA, honorirati momčadi koje zauzmu treće mjesto u skupini i to sa milijun eura. Tako će trećeplasirane ekipe iz svake skupine na prvestvu u Ukrajini i Poljskoj, iako se neće plasirati u četvrtfinale, ipak motivirati da se bore i u zadnjim utakmicama. UEFA će na EURU 2012 razdijeliti ukupno 196 milijuna eura, što je za 12 milijuna eura više negoli na prošlom EURU 2008, a čak 73 milijuna više od EURA 2004 u Portugalu. Samo pobjeda u finalu vrijedi 7.5 milijuna eura, a prvak Europe koji pobijedi sve utakmice može zaraditi 23.5 milijuna eura. Svaka od 16 ekipa, među kojima je i Hrvatska, već su samim plasmanom na EURO dobile po osam milijuna eura, a svaka pobjeda u skupini vrijedi milijun. Ždrijeb skupina EURA 2012 na programu je u Kijevu u 18 sati.

ZAGREB

U prvom susretu 17. kola Prve HNL Lokomotiva je pobijedila Inter 2:0 (1:0).Utakmicu je pred 500-tinjak gledatelja na stadionu Maksimir sudio Bruno Marić iz Daruvara.STRIJELCI: 1:0 Komorski (24), 2:0 Bule (54)

CRVENI KARTON: Škvorc (Lokomotiva, 78)

ZAGREB

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić danas je na konferenciji za novinare javno kritizirao igrače zbog nedostatka zalaganja, te ih je pozvao da u predstojeće dvije utakmice, prije zimske stanke, protiv Cibalije i Lyona "poginu muški". Također, pozvao je Eduardova odvjetnika da prestane putem medija vršiti pritisak na sudstvo."U proteklih sedam godina donio sa klubu 200 milijuna eura, a zadnje tri godine dolazim na posao kao da idem na prinudni rad. Kod igrača vidim nedostatak vatre i strasti da se bore za svoj klub. Ne želim izdvojiti nikoga, ali zna se tko nije dao maksimum. Stružni stožer daje svoj maksimum, Jurčić 24 sata razmišlja samo o Dinamu, a igrači koji imaju plaće u milijunima kuna nemaju adekvatan odnos prema klubu. Protiv Cibalije i protiv Lyona moramo poginuti muški, pa makar izgubili", izjavio je Mamić.

Prvi čovjek Dinama priznao je da ima i nekih objektivnih razloga zašto igrači ne daju svoj maksimum, a jedan od njih su navijači.

"Kad me je na školskom natjecanju u skoku dalj gledala cura iz 7.C ja sam skočio dva metra više od svojih mogućnosti. Naši igrači žele da ih publika bodri, ali kada te oni vrijeđaju počneš razmišljati o tome da što prije odeš iz kluba. Kritiziraju me što ulazim u svlačionicu, ali ja sam na to prisiljen da bih spasio egzistenciju kluba. Moguće je da sljedeći puta kad uđem u svlačionicu nekoga primim za vrat kao što sam to jednom napravio Varaždinu", kazao je Mamić.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙