FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitsko Gradsko vijeće donijelo proračun

Autor: zjur
SPLIT, 27. prosinca 2011. (Hina) - Splitski gradski vijećnici danas su većinom glasova prihvatili prijedlog proračuna za 2012. od 871 milijun kuna.

Sjednici je nazočio i gradonačelnik Željko Kerum, kojemu je na prošlom vijeću zamjereno da ne dolazi na sjednice.

Na početku današnje, koja je nastavak prošlotjedne sjednice koja je zbog brojnosti i opsežnosti točaka bila prekinuta, Mirko Ramljak i Tomislav Gojo (HDZ) podnijeli su amandmane u vezi s gradskim prometnicama koji su su prihvaćeni većinom glasova. Na to je reagirao Gojko Čepo (SDP) ustvrdivši kako su ti amandmani unaprijed dogovoreni s HDZ-om (HGS i HDZ) . Upitavši se hoćemo li to morati trpjeti i glede idućih točaka dnevnog reda, kazao je kako se „gradonačelnik (HGS) opet potvrdio kao dobar trgovac". Političari su roba koja se može lako kupiti, ustvrdio je.

Predsjednica gradskog vijeća Nevenka Bečić upozorila ga je da se drži dnevnog reda.

Gradska pročelnica za financije Ljiljana Vučetić pred vijećnicima je najavila da socijalna prava građana neće biti smanjena u sljedećoj godini te da će umirovljenici primati sve što su i dosad primali. No poručila je da će se novac sljedeće godine morati racionalnije trošiti.

Vijećnica Aida Batarelo (SDP) smatra kako u proračunu za iduću godinu grad nije osigurao novac za gospodarski razvoj, a gradonačelnik Kerum je odgovorio da je „nerealno govoriti o gospodarskom razvoju u situaciji u kojoj se nalazi Hrvatska". Dodao je kako nema ulagača i banaka koji bi pratili investicije.

Jednoglasno je prihvaćen prijedlog amandmana o proračunskoj stavci od 500.000 kuna za križ na Marjanu, a ostatak novca, kako je rečeno, namaknut će se od donatora.

U raspri o zapadnoj obali gdje se preuređuje Kerumov hotel "Marjan" oporba je zamjerila da se u vrijeme krize gradi gradskim novcem, iako bi u prednosti trebale biti četvrti bez kanalizacije. Kerum je odgovorio i da je i prije 30-ak godina, kad se gradila ACI-jeva marina, bilo kritičara koji su se bunili, a kad je izgrađena, svi su bili sretni. Istaknuo je kako će na otvorenju zapadne obale biti svi, "a da će jedino njezinim kritičarima biti neugodno". „Tako nešto neće imati ni Monaco, ni Nica, ni drugi najjači europski gradovi. Grad Split će na zapadnoj obali zaraditi velik novac“, zaključio je.

Vijećnik Marin Jurjević (SDP) izvijestio je o smrti glumca Ante Čede Martinića nakon čega mu je minutom šutnje odana počast.

Na dnevnom redu je 30-ak točaka, među kojima i postavljanje spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, papi Ivanu Pavlu II. i braniteljima na splitskoj rivi.

(Hina) xzjur ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙