FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: prihvaćen rebalans gradskog proračuna

Autor: ivuc
OSIJEK, 9. prosinca 2011.(Hina) - Osječko Gradsko vijeće na današnjoj je sjednici prihvatilo rebalans ovogodišnjega gradskog proračuna, koji je smanjen za 17,1 milijun kuna, pa je sada 469,8 milijuna kuna.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo (HDSSB) rekao je kako su izmjene proračuna "kozmetičke naravi", a grad je u posljednje dvije godine stabilizirao poslovanje te vratio više od 200 milijuna kuna kredita i drugih obveza.

Vijećnica SDP-a Biljana Borzan pitala je zašto se ne troši novac kredita koji je grad dobio za realizaciju planiranih investicija, pri čemu je istaknula kako se nada da kredit nije podignut za održavanje tekuće likvidnosti proračuna.

Pročelnica Upravnog odjela za financije Zvjezdana Tuma-Pavlov odgovorila je kako se krediti ne mogu podizati za održavanje tekuće likvidnosti, a grad uredno podmiruje sve svoje obveze.

Gradonačelnik Bubalo rekao je kako je grad pokrenuo ciklus kapitalnih ulaganja vrijedan 150 milijuna kuna, od čega će se dio ove i iduće godine financirati kreditom koji je dobiven uz iznimno povoljnu kamatu od 3,12 posto, a dio iz tekuće likvidnosti.

Najavio je kako će, uz nastavak obnove osječkoga Trga slobode, samo za proširenje tramvajske mreže biti uloženo oko 20 milijuna kuna.

Grad je likvidan, a nijedna jedinica lokalne samouprave ne može podizati kredit za likvidnost, nego samo za kapitalne investicije koje prihvati Gradsko vijeće, istaknuo je Bubalo.

U izjavi novinarima Bubalo je rekao kako, unatoč rezultatima nedavnih parlamentarnih izbora, neće obavljati dužnost saborskog zastupnika jer mu je prioritet vođenje gradske uprave i rješavanje gradskih problema.

Na novinarsko pitanje kakva će biti sudbina predsjednika Gradskog vijeća Gordana Matkovića, koji je podnio zahtjev za brisanje iz članstva HDSSB-a, Bubalo je odgovorio da je "svatko krojač svoje sudbine".

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙