FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stipendije za deficitarna zanimanja

Autor: jdev
ŠIBENIK , 27. prosinca 2011. (Hina) - Šibensko-kninski župan Goran Pauk danas je podijelio 22 nove stipendije za školsku godinu 2011./2012. koje će za šest učenika mjesečno iznositi po 400, a za 16 studenata po 600 kuna.

Župan Pauk je naglasio kako Županija trenutno stipendira 55 učenika i studenata koji se školuju uglavnom za deficitarna zanimanja.

Ove godine među učenicima koji su primili stipendije najviše ih se školuje za plinoinstalatere.

Plin u županiju stiže iduće godine, kazao je Pauk, pa je potrebno obučiti kadrove koji će raditi na održavanju plinskog sustava.

Među studentima koji su primili stipendiju najviše ih je koji studiraju elektrotehniku, farmaciju, psihologiju, strojarstvo te medicinsku biokemiju.

Župan Pauk podsjetio je kako je županije u proračunu za 2012. godinu za stipendije izdvojila 380 tisuća kuna, a jedina obvezu koju stipendisti imaju jest uspješno polagati ispite te ovjere o upisu u više godine dostavljati na adresu županije.

Učenicima i studentima bi prve stipendije trebale na račun sjesti već ovih dana i to učenicima četiri zaostale rate za 2011. godinu, a studentima tri rate.

(Hina) xjdev ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙