FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodjelom stipendija Dora proslavila 20. obljetnicu

Autor: gvla
ZAGREB, 28. studenog 2011. (Hina) - Humanitarna organizacija Dora proslavila je danas 20. obljetnicu svečanim potpisivanjem ugovora o dodjeli 85 studentskih i srednjoškolskih stipendija za školsku godinu 2011./2012. za školovanje vrijednih i nadarenih ali iznimno siromašnih učenika i studenata.

"Plan nam je ove godine dodijeliti ukupno 90 stipendija, dakle - do kraja godine planiramo prikupiti sredstva za još pet stipendista", rekla je na dodjeli predsjednica Upravnog odbora Dore Jadranka Granić.

Riječ je o stipendijama koje se dodjeljuju za tekuću školsku godinu u iznosu od 500 kuna na mjesec na razdoblje od 10 do 12 mjeseci. Sponzori su većim dijelom privatne tvrtke srednje veličine, od su mnoge višegodišnji sponzori. Oni osiguravaju dvije trećine novca za stipendije, a dio novca prikuplja se mnogim Dorinim akcijama.

Među 280 pristiglih zamolbi, od čega 64 zamolbi dosadašnjih stipendista, te 216 zamolbi novih studenata i učenika sa sveučilišta u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Zadru, Splitu, Varaždinu i Dubrovniku te srednjih škola diljem Hrvatske odabrano je 85 iznimno nadarenih i vrijednih mladih ljudi čije su obiteljske, zdravstvene i egzistencijalne okolnosti ocijenjene osobito teškima.

Osim sponzorima, Granić je posebno zahvalila gradu Zagrebu, "koji je uvijek pun razumijevanja i potpore", mjerodavnim ministarstvima zdravstva i socijalne skrbi te branitelja. "Njima jedino možemo zahvaliti tako da vi završite svoje škole i budete dobri đaci. To znanje koje ćete steći je ono što vam nitko nikada ne može oduzeti", poručila je Granić.

Program stipendiranja studenata pokrenut je 1993. godine kako bi osigurao kontinuiranu stipendiju redovitim studentima hrvatskih sveučilišta i polaznicima srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a kojima je to iznimno potrebno jer žive u teškim materijalnim prilikama. Dosad je dodijeljeno više od 1800 stipendija.

Humanitarna organizacija Dora jedna je od prvih i najvećih nevladinih udruga na području skrbi o djeci i mladima. Od utemeljenja 1991. do danas u svoju je evidenciju štićenika upisala više od 7700 djece i mladih na čije je račune uplatila gotovo šest milijuna eura pomoći.

(Hina) xgvla yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙