FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Toyota planira povećati proizvodnju za 20 posto

Autor: mkuz
TOKIO, 22. prosinca 2011. (Hina/Reuters) - Toyota je objavila da planira povećati proizvodnju za 20 posto u sljedećoj godini kako bi nadoknadila izgubljeno nakon potresa u Japanu i poplava u Tajlandu.

Tako japanski automobilski div u idućoj godini namjerava proizvesti 8,48 milijuna vozila i povećati prodaju za četvrtinu, na 8,65 milijuna vozila.

S obzirom na sadašnju globalnu gospodarsku klimu i mogući utjecaj dužničke krize eurozone na potražnju, neki analitičari smatraju da su Toyotini proizvodni planovi malo preoptimistični.

"Ukoliko se u obzir uzme tih nekoliko čimbenika, mislim da su neki ulagači skeptični u vezi ostvarivanja tih rezultata", rekao je Fujo Ando iz Chibagin Asset Managementa.

Toyota će u ovoj godini izgubiti naslov najvećeg svjetskog proizvođača vozila koji će joj preoteti američki General Motors (GM). Ovog je mjeseca prepolovila prognozu dobiti za tekuću fiskalnu godinu koja završava 31. ožujka 2012. i sada očekuje neto dobit od 180 milijardi jena (2,3 milijardi dolara), u odnosu na 390 milijardi jena koliko je prognozirala u kolovozu.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙