FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sve više epiteta za Kim Jong-Una

Autor: bnov
SEUL, 20. prosinca 2011. (Hina/AFP) - Sjevernokorejski mediji sve više hvale novog vođu zemlje Kim Jong-Una, što je znak koji potvrđuje ubrzani prijenos vlasti nakon smrti Kim Jong-Ila.

Državna televizija i službena novinska agencija KCNA spominju "velikog" i "poštovanog" "druga Kim Jong-Una", pozivajući narod da se okupi oko novog vođe, nasljednika svojega oca Kim Jong-Ila, koji je umro u subotu.

"Kao i njegov prethodnik, Kim Jong-Un veliki je nasljednik revolucije i čvrsti duhovni i ideološki stup našega naroda", ističe KCNA. Agencija je dodala da će, usprkos smrti Kim Jong-Ila, "poštovani drug Kim Jong-Un" omogućiti da se neumorno nastave napori oko ujedinjenja dviju Koreja.

U komentaru pročitanom na sjevernokorejskoj televiziji kaže se kako su "misli poštovanog druga Kim Jong-Una identične su onima dragog pokojnog generala Kim Jong-Ila".

Ti epiteti namjerno se plasiraju kako bi potvrdili vlast novog vođe, kojem još nije ni 30 godina, pišu strane agencije.

Kim Jong-Un promoviran je u generala s četiri zvjezdice prošle godine i postavljen za potpredsjednika središnjeg vojnog odbora komunističke partije, usprkos neznatnom vojnom iskustvu, što su sve položaji za predodređenog nasljednika sjevernokorejskog lidera.

Njegov je otac službeno je bio nazivan "dragim vođom", a djed Kim Il-Sung, utemeljitelj komunističke Sjeverne Koreje i osnivač dinastije, "velikim vođom". Kakav će "vođa" biti mladi Kim Jong-Un tek će se vidjeti.

(Hina) xbnš ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙