FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrade Vidi Web Top 100 najboljim webovima u Hrvatskoj i regiji

Autor: tmis
ZAGREB, 19. prosinca 2011. (Hina) - Medijska kuća Vidi i njen istoimeni časopis u suradnji s 60-ak stručnjaka iz različitih područja i ove su godine, 13. put zaredom, u sklopu natječaja "VIDI Web Top 100" odabrali 100 najboljih webova u Hrvatskoj u deset kategorija te najboljih deset regionalnih stranica, pri čemu je najboljim webom u kategoriji korporativnih stranica u Hrvatskoj proglašen web Rimac automobila, a u kategoriji medija, novosti i oglasnika web dnevnik.hr.

Ističući da su ove godine promijenili koncepciju dodjele tih nagrada te su ih krajem prošlog tjedna dodjeljivali na više lokacija u Zagrebu, iz Vidija napominju da je ove godine izostala tzv. premijerova nagrada, ali i da im se na natječaj prijavilo ukupno 2.700 webova što je bilo više od očekivanja.

U ostalim kategorijama u Hrvatskoj su najboljim proglašene web stranice volim-jabuke.com (u kategoriji sport, zdravlje, prehrana), pjevac.hr (ili pjevač.hr u kategoriji web promocija), damijenestoslatko.com (kategorija blog), cmj.hr (ili Croatian medical Journal u kategoriji znanost, obrazovanje, kultura), pakostane.hr (kategorija turizam i putovanja), lzmk.hr (ili Leksikografski zavod Miroslav Krleža u kategoriji Vladine organizacije, državne institucije i javni servisi), overflow-tv.com (ili službena stranica benda Overflow u kategoriji zabava, moda, glazba), dok je u novoj kategeriji mobilne web aplikacije pobjednik iPhone/iPad aplikacija SmartWay.

U kategoriji ExU (zemalja bivše države) pobjednik je web iz Slovenije jazkuham.si koji se bavi kuhanjem.

Uz te, ove su godine birani i najbolji webovi u inovacijama (kategorija Vidi e-inovation) te su u suradnji s Institutom Ruđer Bošković dodijelili i nagrade "Teslino jaje" projektima Trambus Svena Kapuđije, Zagrebačko parkiralište Leona Trivića i Gorana Tanodija, 3x1000 Saše Kapetanovića, iPROSU tvrtke Videa d.o.o. i Hand Studio d.o.o., Naprednom upravljačkom sustavu za automatizaciju robota tvrtke Inteco d.o.o. i TimeReader tvrtke Računala Tina d.o.o..

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙