FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zvjezdana Blažić više nije na čelu Badela 1862

Autor: tper
ZAGREB, 13. prosinca 2011. (Hina) - Nadzorni odbor (NO) Badela 1862 opozvao je Zvjezdanu Blažić s funkcije predsjednice i članice Uprave tvrtke, a na mjesto generalnog direktora te tvrtke imenovan je Srđan Oreb, dosadašnji član Uprave.

Sjenica Nadzornog odbora na kojoj je odlučeno o promjenama u Upravi održana je jučer, navodi se u obavijesti Badela objavljenoj putem Zagrebačke burze.

Prije desetak dana završena je dokapitalizacija i vlasničko restrukturiranje Badela upisom promjene vlasničke strukture u sudski registar, nakon čega država ima 70 posto kapitala, a zajedno s Kapitalnim fondom preko 76 posto.

Na odluku Nadzornog odbora Blažić se danas očitovala pismom medijima u kojem uz ostalo navodi kako je odluka o njenom opozivu donešena na jučerašnjoj petosatnoj sjednici Nadzornog odbora.

"Ne bih željela u ovom trenutku ulaziti u razloge ove odluke", kaže Blažić koja u pismu detaljnije pojašnjava što je sve tvrtka napravila za vrijeme njenog dvogodišnjeg mandata na čelu uprave.

Podsjeća kako je za predsjednicu Uprave imenovana u trenutku kada je Badel bio u jako teškoj situaciji, s blokadom računa preko 200 milijuna kuna, te kako je kompanija u dvije godine njena mandata prošla teško razdoblje - od spašavanja od stečaja do provedenog vlasničkog restrukturiranja na temelju tzv. modela C, te stabilizacije poslovanja.

U pismu Blažić naglašava da je tvrtka cijelu prošlu godinu radila bez trošarinskog broja i tri mjeseca račun joj je bio u blokadi.

Strateški plan postavljen je u prosincu 2009. i radilo se po njemu kontinuirano i strpljivo, kaže Blažić.

Kao prvi veliki korak navodi prodaju Kalničkih voda, po njoj, najvećeg uzročnika svih stvorenih i nagomilanih gubitaka u Badelu.

Navodi i da je, sukladno programu restrukturiranja, broj zaposlenih u Grupi smanjen sa 780 na 530.

Vođeni su i teški pregovori s poslovnim bankama i dogovorena dva puna uvjeta za reprogram kredita. Taj proces je ovih dana u završnoj fazi, ističe Blažić.

"Napravili smo i drugu fazu Plana restrukturiranja: Plan poslovanja za 2012. godinu i razdoblje 2013. do 2018. Taj plan trebao bi biti temelj za daljnji razvoj i uspješno poslovanje Badela. Također, taj plan je osnova za spomenutu finalizaciju dogovora s bankama o reprogramiranju kredita", kaže u pismu.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙