FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pučišća: štrajk u "Jadrankamenu"

Autor: pgas
SPLIT, 12. prosinca 2011. (Hina) - Radnici "Jadrankamena" u Pučišću na Braču od danas su u štrajku, a traže poništenje odluke predsjednika uprave Vedrana Vilovića o otkazu za 28 radnika.

"Pošto Vilović danas nije ispunio naš zahtjev, mi sada tražimo i njegovu smjenu i nastavit ćemo štrajkati sve dok se ne ispune naši zahtjevi", izjavio je u telefonskom razgovoru za Hinu predsjednik Nezavisnog sindikata "Jadrankamena" Tonči Drpić.

Štrajk je počeo danas, a na početku je došlo do naguravanja između 70-ak radnika prve smjene "Jadrankamena" i skupine zaštitara.

"Vilović, koji se danas nalazi u Zagrebu, pozvao je zaštitare koji su došli ispred zgrade uprave tvrtke, no mi smo bez incidenata probili zaštitare i dio prosvjednika je ušao u zgradu uprave. Mi ne zamjeramo zaštitarima jer oni rade svoj posao", kazao je Drpić.

Po njegovim riječima, danas do 15 sati su najprije štrajkali radnici prve smjene, a zatim su štrajk nastavili radnici druge smjene "Jadrankamena".

"Svaki dan štrajka tvrtku 'Jadrankamen' stoji oko 200.000 kuna, ali za to dogovornost snosi Vilović koji nas je doveo u situacija da smo prinuđeni štrajkati!", kazao je Drpić dodavši kako je u "Jadrankamenu" ukupno 288 zaposlenika od kojih su 245 članovi Nezavisnog sindikata.

Zbog danas pokrenutog štrajka, po Drpićevim riječima, predsjednik uprave Vilović podnio je tužbu i za sutra (utorak) je zbog te tužbe zakazano ročište na Županijskom sudu u Splitu.

"U posljednjih godinu dana uprava nas je četiri puta tužila zbog štrajka, ali sve četiri tužbe su završene u našu korist", rekao je Drpić.

(Hina) xpgas ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙