FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbijena tužba uprave Jadrankamena, štrajkaši postavili kamene blokove

Autor: pgas
SPLIT, 13. prosinca 2011. (Hina) - Županijski sud u Splitu na današnjem je ročištu odbio tužbu predsjednika uprave "Jadrankamena" Vedrana Vilovića kojom se tražila zabrana jučer započetkog štrajka radnika te tvrtke u Pučišćima na otoku Braču koji su i danas nastavili štrajkati.

Glavni zahtjev štrajkaša je smjena predsjednika uprave Vilovića, te poništenje njegove odluke o otkazu za 28 radnika te tvrtke.

"Danas štrajkama u krugu radilišta u Pućišćima, gdje smo postavili kamene blokove i zapriječili ulazak svima izuzev radnicima", kazao je za Hinu predsjednik Nezavisnog sindikata "Jadrankamena" Tonči Drpić.

Dodao je kako je današnja presuda u korist štrajkaša peto u nizu sudsko odbijanje tužbe uprave "Jadrankamena" u posljednjih godinu dana kojima se tražilo zabranjivanje štrajka radnika te tvrtke.

Drpić je najavio da će štrajkaši sutra prosvjedovati ispred zgrade uprave "Jadrankamena", gdje su i danas, kako je kazao, na poziv predsjednika uprave Vilovića raspoređeni zaštitari.

"Sutra ćemo ponovno probiti zaštitare kao što smo to učinili i jučer, prvog dana štrajka", poručio je Drpić.

Naglasivši kako je glavni zahtjev štrajkaša smjena predsjednika uprave Vilovića, te poništenje njegove odluke o otkazu za 28 radnika tvrtke, istaknuo je kako neće odustati od štrajka dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Po njegovim riječima u štrajku sudjeluje svih 245 članova Nezavisnog sindikata u "Jadrankamenu" od ukupno 288 zaposlenika u toj tvrtki.

(Hina) xpgas yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙