FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zračna luka Zagreb: zbog štrajka u petak mogući problemi u prometu

Autor: dmar
ZAGREB, 16. studenog 2011. (Hina) - Zbog najave štrajka radnika Zračne luke Zagreb u petak, 18. studenog, od 11 do 16 sati, moguće su poteškoće u redovitom odvijanju zračnog prometa, priopćila je danas Uprava Zračne luke.

Uprava smatra da je štrajk neopravdan, te će pokretanjem sudske tužbe zatražiti njegovu zabranu, a putnike redovito obavještavati o promjenama u redovitom redu letenja putem priopćenja i na web stranicama (www.zagreb-airport.hr).

Postupak mirenja nije uspio jer su predstavnici četiriju sindikata koji djeluju u Zračnoj luci u zadnjem trenutku izašli s prijedlogom izmjena Kolektivnog Ugovora koji Uprava nije mogla prihvatiti.

Kao razlog za pokretanje štrajka sindikati navode neprihvaćanje predloženih izmjena, naglašavajući da je njihova svrha "zaštita postignutog standarda rada i radničkih prava u Zračnoj luci Zagreb, naročito u okolnostima moguće koncesije".

Uprava pak tvrdi da su sindikati predloženim izmjenama Kolektivnog ugovora umjesto zaštite stečenih prava zatražili "nerazborito povećanje svih materijalnih prava".

Podsjeća da je najniža prosječna neto mjesečna plaća NKV radnika u Zračnoj luci 5.924 kune, na što se dodatno isplaćuju naknada za prijevoz, topli obrok, božićnica, uskrsnica i regres. Tu su i brojna materijalna prava poput redovitog godišnjeg sistematskog pregleda, dara za djecu, jubilarnih nagrada i sl.

Plaće i materijalna prava ostalih zaposlenika Zračne luke uvećana su sukladno njihovoj stručnoj spremi, napominje se u priopćenju.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙