FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici sinjskog Autoprijevoza prekinuli štrajk glađu

Autor: rsin
SINJ, 18. studenog 2011. (Hina) - Trojica radnka sinjskog Autoprijevoza danas su nešto poslije 15 sati, nakon tri dana, prekinuli štrajk glađu.

Štrajk je prekinut zbog lošega zdravstvengo stanja radnika te nakon jučerašnjeg sastanka predsjednika Hrvatske udruge sindikata Ozrena Matijaševića s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem. Matijašević je izvijestio radnike kako je na sastanku s Bajićem dobio dokaze o poduzetim radnjama DORH-a u vezi s kaznenim prijavama.

Matijašević je rekao kako su podignute optužnice te da se na Županijskom sudu vodi istraga za ukupno 17 kaznenih djela protiv više odgovornih osoba. Među njima je direktor Joško Jerkan i vlasnik tvrtke Mate Jujnović, što je za radnike vrlo bitno, rekao je Matijašević i dodao kako je DORH obavio potrebne radnje te da su postupci u završnici.

Kako se doznaje od dežurnog liječnika sinjske ispostave Hitne medicinske pomoći Splitsko - dalmatinske županije dr. Ghassana Louiesa, jutros je Slavku Bračulju, jednom od štrajkaša, izmjeren visoki krvni tlak. Ostala dvojica Ivan Ćubić i Igor Tokić Vuko bili su u relativno dobru zdravstvenu stanju.

Bračuljevo stanje popodne se pogoršalo te je prevezen na odjel hitne medicinske pomoći u Sinju gdje mu je pružena liječnička pomoć, a liječnik je ostaloj dvojici radnika preporučio da prekinu štrajk jer su bili iscrpljeni, a jednom od njih je bio povišen šećer u krvi.

Radnici sinjskog Autoprijevoza počeli su štrajkati glađu jer su im prošli tjedan uručeni otkazi ugovora o radu. Riječ je o vozačima s više od 35 godina radnog staža i do mirovine im je preostalo dvije do tri godine.

(Hina) xrsin yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙