FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan otvorenih vrata HRZ PZO na Plesu

Autor: dmak
ZAGREB, 9. prosinca 2011. (Hina) - U povodu 20. obljetnice Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO), u 91. zrakoplovnoj bazi u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso danas je za građane organiziran Dan otvorenih vrata u okviru kojeg su mogli razgledati i fotografirati zrakoplove, razgovarati s pilotima i vidjeti prigodan letački program.

Među ostalim, mogli su vidjeti prelete lakog zrakoplova ZLIN 242-L, školskog zrakoplova Pilatus PC9M, helikoptera Bell-206B i Mi-171Sh te borbenog zrakoplova MiG 21.

Na zemlji su bili izloženi transportni zrakoplov An32B, dvosjed MIG21 UM popularna "kockica" obojana u boje hrvatskog grba te protupožarni zrakoplovi Air Tractor Fire Boss i canadair CL-415 te helikopter Mi-171Sh u čiju su unutrašnjost posjetitelji mogli ući, porazgovarati s pilotima i pitati sve što ih zanima.

Zamjenik zapovjednika i načelnik stožera 91. zrakoplovne baze Pleso pukovnik Mato Mikić rekao je da posjetitelji mogu vidjeti postav taktičko tehničkog zbora i organizaciju uobičajenog letačkog dana. Dodao je da posjetitelje najviše zanimaju tehničke pojedinosti i proces obučavanja pilota.

Dan HRZ i PZO obilježava se 12. prosinca na dan ustroja njegova zapovjedništva kada će se i održati i središnja proslava u 91. zrakoplovnoj bazi na Plesu.

(Hina) xdm yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙