FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježena 20. obljetnica pogibije četvorice branitelja HRZ-a

Autor: dspo
PULA, 10. studenog 2011.(Hina) - Komemorativnim skupom u pulskoj zrakoplovnoj bazi danas je obilježena 20. obljetnica pogibije četvorice pripadnika 91. zrakoplovne baze Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane i MUP-a.

Bojnik Marijan Vinković, časnički namjesnik Dušan Bulešić te policajci Vicelj Marjanović i Stevo Grbić poginuli su 10. studenoga 1991. u razminiranju piste u zračnoj luci.

Izaslanik načelnika Glavnog stožera oružanih snaga Republike Hrvatske i zapovjednik eskadrile borbenih zrakoplova 91. zrakoplovne baze bojnik Adrian Celija rekao je kako su četvorica hrvatskih branitelja svojom nesebičnom žrtvom spasili živote mnogih drugih. "Njihova je domoljubnost bila jača od svih opasnosti", istaknuo je.

Molitvu za stradale branitelje predvodio je policijski kapelan u istarskoj Policijskoj upravi don Ivan Bulić, a nakon komemoracije u spomen na poginule kod spomenika vijence su položili i svijeće zapalili obitelji poginulih, predstavnici 91. zrakoplovne baze i branitelja koji su sudjelovali u razminiranju zračne luke te izaslanstva PU-a, Istarske županije i grada Pule

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙