FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 12. studenog 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Nakon Cedevite i preostala dva hrvatska predstavnika u regionalnoj ABA ligi, Cibona i Zagreb Croatia osiguranje upisali su pobjede u susretima sedmog kola. Cibona je u KC Dražen Petrović nakon produžetaka pobijedila Hemofarm 90:86, dok je Zagreb CO slavio na gostovanju kod Zlatorog Laškog 86:85."Vukovi" su iščupali pobjedu nakon što je regularni dio susreta završio 79:79. Gosti su četiri sekunde prije kraja utakmice imali tri koša prednosti (79:76), no Davor Kus je uspio izboriti tri slobodna bacanja i sva tri pogoditi za produžetak. U dodatno periodu domaćin je bio bolji i stigao je do pete pobjede sezone.

Cibonu su predvodili Damjan Rudež i Marin Rozić sa po 18 koševa, Tomislav Zubčić je dodao 15, a Kus u svom prvom susretu nakon povratka u Cibonu 13 koševa. U suparničkim redovima najefikasniji bili Mlade Jeremić sa 23 i Boris Savović sa 15 koševa.Dramatičan dvoboj gledatelji su vidjeli i u Laškom gdje su 'mravi' ostvarili treću pobjedu. Zagreb su predvodili Mario Kasun sa 24 koša i 12 skokova, Krunislav Simon je ubacio 19, a Sean May 17 koševa uz 8 skokova. U slovenskim redovima najbolji su bili Vladimir Panić sa 29 i Darko Čohadarević sa 17 koševa. Cedevita je u petak u Kragujevcu pobijedila Radnički 83:80. Cedevitu je do nove pobjede predvodio Dontaye Draper sa 17 koševa, dok je Michael Scott ubacio 23 poena za Radnički.Nakon sedam odigranih utakmica Cedevita ima šest pobjeda i jedan poraz, Cibona pet pobjeda i dva poraza, a Zagreb tri pobjede i četiri poraza.

POREČ

Hrvatske odbojkašice plasirale su se u finale olimpijskog pretkvalifikacijskog turnira u Poreču nakon pobjede nad Izraelkama od 3:1 (25:14, 25:18, 21:25, 25:20). Hrvatice su nakon maksimalnih pobjeda nad Švedskom i Francuskom protiv Izraelki izgubile prvi set na turniru, no pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Najbolja igračica utakmice bila je Sanja Popović s 22 poena, Senna Ušić Jogunica je dodala 15, a Ivana Miloš 14 poena. Hrvatice u finalu u nedjelju čekaju velike favoritkinje Nizozemke koje su u drugom polufinalu svladale Francusku s 3:0 (25:14, 27:25,25:20). Samo pobjednička reprezentacija turnira u Poreču stječe pravo nastupa na izbornom turniru za OI u Londonu, koji će se u svibnju 2012. održati u Turskoj.

ZAGREB

U utakmici 9. kola Triglav Jadranske vaterpolske lige Medveščak je u Zagrebu izgubio od Jadrana iz Herceg Novog sa 8:10, dok je dubrovački Jug CO kao gost slavio protiv Koper Rokave s 15:4. Mladost je sinoć u Kotoru bila bolja od Primorca sa 14:9.

MONTE CARLO

Jamajčanin Usain Bolt i Australka Sally Pearson (25) najbolji su atletičari godine u izboru Međunarodne atletske federacije (IAAF). Za Bolta je to treće priznanje nakon što je bio najbolji 2008. i 2009. godine, dok je Australka prvi put slavila. U užem krugu kandidata za nagradu bili su i Jamajčanin Yohan Blake, Kenijac David Rudisha, Novozelanđanka Valerie Adams i Kenijka Vivian Cheruiyot.Bolt je nagradu za najboljeg atletičara godine zaslužio nakon što je na svjetskom prvenstvu u korejskom Daegu slavio na 200 metara i 4x100 metara, dok je na 100 metara diskvalificiran zbog pogrešnog starta."U ovoj godini sam imao mnogo uspona i padova i ova nagrada mi mnogo znači," kazao je svjetski rekorder na 100 i 200 metara. Osvojivši treći put nagradu IAAF-a Bolt je dostigao Marokanca Hichama El Guerrouja koji je također tri puta osvojio ovu nagradu (2001, 2002, 2003).Australka Paerson je u Daegu osvojila zlato na 100 metara s preponama istrčavši četvrti najbolji rezultata u povijesti 12,28. Paerson je postala prva australska atletičarka dobitnica ove nagrade, a na tronu je naslijedila našu Blanku Vlašić.

LONDON

U prijateljskom susretu odigranom pred 88.000 gledatelja na londonskom Wembleyu nogometaši Engleske su svladali svjetske prvake Španjolce s 1:0 pogotkom Franka Lamparda u 49. minuti. Englezi su do pobjede došli prvenstveno čvrstom obranom, a pogodak su zabili iz jedine njihove prilike na utakmici, kada je u 49. minuti nakon ubačaja s boka Darren Bent pogodio vratnicu, a Lampard odbijenu loptu sproveo u mrežu. Španjolci su na Wembley došli u najjačem sastavu, a u drugom dijelu su propustili niz velikih prilika za zgoditak, posebice David Villa koji je pogodio vratnicu, te Cesc Fabregas u samoj završnici. Englezi su igrali bez Waynea Rooneya, a u utorak na istom stadionu dočekuju Švedsku.

PARIZ

Francuz Jo-Wilfried Tsonga izborio je plasman u finale ATP teniskog turnira iz Masters serije u Parizu nakon što je u polufinalnom susretu pobijedio Amerikanca Johna Isnera 3:6, 7:6 (1), 7:6 (3).Tsonga će u finalu igrati protiv Švicarca Rogera Federera koji je slavio protiv Čeha Tomaša Berdyha 6:4, 6:3.Federer i Tsonga osam puta su igrali međusobno, a Švicarac vodi 5:3. Ove godine igrali su čak pet puta, Federer je slavio na US Openu, Rimu i Dohi, dok je Francuz bio bolji u Montrealu i Wimbledonu.

REZULTATI:

Jo-Wilfried Tsonga (Fra/N.6) - John Isner (SAD) 3:6, 7:6 (1), 7:6 (3)

Roger Federer (Švi/N.3) - Tomas Berdych (Češ/N.5) 6:4, 6:3

CARDIFF

Nogometna reprezentacija Walesa deklasirala je Norvešku 4:1 u prijateljskom susretu igranom u Cardiffu.Golove za Wales koji će u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2014. igrati u skupini s Hrvatskom postigli su Gareth Bale (11), Craig Bellamy (16) i Sam Vokes (88, 89), dok je strijelac za Norvešku bio Erik Huseklepp (61).Osim Hrvatske i Walesa u A skupini kvalifikacija za SP 2014. u Brazilu su Srbija, Belgija, Škotska i Makedonija.

MONACO

Aktualni olimpijski pobjednik i svjetski rekoder u šprintu Jamajčanin Usain Bolt želi na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine osvojiti četiri zlatne medalje - na 100, 200, 4x100 i 4x400 metara."Bilo bi sjajno kada bi osvojio četiri medalje. Ukoliko ću biti spreman želio bi pokušati," kazao je Bolt koji je na posljednjim OI u Pekingu osvojio tri zlatne medalje, na 100, 200m i štafeti 4x100 metara i to sa tri svjetska rekorda. Posljednji atletičar koji je na jednim OI osvojio četiri zlata bio je Amerikanac Carl Lewis 1984. u Los Angelesu. Osvojio je zlatne medalje na 100 i 200 metara, skoku u dalj i štafeti 4x100 metara. Lewis je u karijeri osvojio ukupno devet zlatnih olimpijskih medalja i jedno srebro.

ABU DHABI

Dvostruki svjetski prvak u Formuli 1 Nijemac Sebastien Vettel pobjednik je kvalifikacija za Veliku nagradu Abu Dhabija, te je ušao u povijest F1 kao drugi vozač s 14 "pole-positiona" u jednoj sezoni. Vettel je u Red Bullu na pretposljednjim kvalifikacijama sezone ostvario najbrži rezultat, a za mjesec dana će na VN Brazila pokušati oboriti rekord Britanca Nigela Mansella koji je 1982. slavio također na 14 kvalifikacijskih utrka. Vettel sada u karijeri ima 29 "pole-positiona", a još je nevjerojatniji podatak da su bolidi Red Bulla ove sezone bili najbrži na 17 od 18 kvalifikacija. Borba za ovogodišnji naslov je već gotova, ali Vettelu će u Abu Dhabiju u prvom redu društvo praviti Britanac Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), dok je treći bio njegov klupski kolega Jenson Button.

ISTANBUL

Turska je u šoku u subotu nakon teškog poraza svoje reprezentacije 3-0 od Hrvatske u Istanbulu u prvoj dokvalifikacijskoj utakmici za Euro 2012. koji gasi njene nade za odlazak na to europsko natjecanje, ali i zapečaćuje sudbinu turskog izbornika Nizozemca Guusa Hiddinka. "Zbogom Europo", naslov je u dnevniku "Sabah" koji dodaje kako se "san o Euru 2012 sada smatra čudom". "Uzmak Hrvatske", piše "Hürriyet", dok "Milliyet" i "HaberTürk" ističe "šok" turske reprezentacije nemoćne pred Hrvatima željnima osvete nakon poraza od Turaka u četvrtfinalu Eura 2008.

Turski novinari dosta su oštri prema turskim igračima i izborniku Hiddinku. "Hrvatska nam je dala šamar i otišla", piše bivši veznjak Sergen Yalçin u "Habertürk", kritizirajući "komičan nastup" turske reprezentacije. "Takav poraz je neizbježan kad igraš s tako jakom ekipom ako nisi sposoban postaviti nekakvu taktiku", oštar je Yalcin dodajući: "Hiddinkova era je gotova. Uvijek sam govorio da je on tu samo da prođe vrijeme". "Mi smo gotovi, a i Hiddink", priključuje se tom zaključku "Milliyet" koji tvrdi, pozivajući se na izvore unutar Turskog nogometnog saveza, da će Hiddink, koji je došao na izborničku klupu 2010. s ugovorom na dvije godine, biti smijenjen bez odštete ako sam ne odstupi nakon uzvratne utakmice 15. studenog. U "Hürriyetu" komentator Erman Toroglu ide tako daleko da optužuje neke igrače da su namjerno izazvali dobijanje žutog kartona kako ne bi išli na uzvrat.

ZAGREB

U subotu je u Zagrebu u 88. godini umro istaknuti sportski djelatnik i pokretač skokova u vodu na ovim prostorima te član osnivačke skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora Stjepan Križić. Križić je rođen 1923. u Zagrebu u kojem je više od 60 godina promicao skokove u vodu. Godine 1949. je s Veljkom Bakijem osnovao Sekciju za skokove u vodu pri Zagrebačkom plivačkom klubu Naprijed. Bio je trener legendama skokova u vodu, Damiru Novaku i Blanki Ibriks, ali i brojnim drugim skakačicama i skakačima, ne samo iz zagrebačkih nego i drugih hrvatskih klubova.

Križić je dugo godina bio glavni tajnik Hrvatskog saveza za skokove u vodu i direktor zimskog plivališta Mladost, a Hrvatski savez za skokove u vodu dodijelio mu je 1997. nagradu za životno djelo.

Posljednji ispraćaj Stjepana Križića bit će u utorak, 15. studenoga u 13,40 na Krematoriju zagrebačkog groblja Mirogoj.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙