FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 29. studenoga

Autor: nbrc
ZAGREB, 29. studenog 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 29. studenoga.

ZAGREB - "Uloga Državnog inspektorata u institucionalnoj izgradnji društva i razvoju poduzetništva" tema je susreta poduzetnika s čelnicima Državnog inspektorata. Susret organizira Udruga malih i srednjih poduzetnika pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (13 sati, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100a).

ZAGREB - Predstavnici Udruge malih i srednjih poduzetnika pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske poljoprivredne komore i Hrvatskog saveza zadruga organiziraju zajedničku konferenciju za novinare na kojoj će iznijeti zajedničku inicijativu u kojoj traže aktivniju ekonomsku politiku prema obrtnicima i malim i srednjim poduzetnicima i formiranje posebnog ministarstva za obrt, malo i srednje poduzetništvo (12 sati, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100a).

ZAGREB - Korisnici programa poticanja osmišljavanja i promocije novih turističkih proizvoda "Upoznaj Hrvatsku" potpisat će ugovore s predstavnicima Ministarstva turizma, u sklopu 13. poslovno turističke burze PUT 2012. (10 sati, Hotel Dubrovnik, Gajeva 1).

ZAGREB - U povodu 19. Hrvatskih dana arbitraže i mirenja, u Hrvatskoj gospodarskoj komori bit će održana konferencija za novinare na kojoj će organizatori izvijestiti o programu skupa. Stalno izbrano sudište i Centar za mirenje pri HGK u suradnji s Hrvatskom arbitražnom udrugom organizatori su međunarodne konferencije 19. Hrvatski dani arbitraže i mirenja koja će se održati 1. i 2. prosinca u Zagrebu (12 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Agencija za destinacijski marketing Wall042, u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija organizira tradicionalni godišnji poslovni susret i druženje djelatnika iz hotelijerstva, putničkih agencija, turističkih odredišta i turističkih novinara "Burza PUT 2012" koja se održava do 30. studenoga. Cilj skupa, namijenjenog isključivo poslovnim posjetiteljima, je prezentacija novosti u ponudi turističkih odredišta, hotelskih kuća i putničkih agencija u 2012. godini. Očekuje se sudjelovanje stotinjak predstavnika putničkih agencija iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Austrije, Njemačke, Mađarske, Slovačke i gotovo isto toliko predstavnika hotelijerskog i turističkog sektora (početak u 10 sati, Hotel Dubrovnik, Gajeva 1).

ZAGREB - U Hrvatskoj je od srpnja do rujna ove godine održano 956 poslovnih skupova ili 151 više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je ostvareni promet od tih skupova od 55,8 milijuna kuna (s PDV-om) za 5,5 milijuna kuna ili 11 posto veći nego lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Na svim je poslovnim skupovima od srpnja do rujna ove godine bilo ukupno 64.121 sudionika, što je nešto više od devet tisuća njih više nego lani. Većina sudionika ili njih blizu 50 tisuća bili su domaći, dok je stranih bilo 14.377. Ukupno su svi skupovi trajali 2.036 dana, a održavali su se u 87 hotela i sličnih objekata za smještaj te u još 7 drugih objekata (sveučilišta, velesajam i drugi). Od ukupnog broja skupova od srpnja do rujna ove godine 57 posto ili 544 bili su skupovi s noćenjem, od kojih je ostvareno i 92 posto od ukupnog prometa odnosno 51,4 milijun kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙