FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 17. studenoga

Autor: nbrc
ZAGREB, 17. studenog 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 17. studenog.

ZAGREB - Tema ovogodišnjeg, 2. poslovnog kluba Lider je "Treba li Hrvatskoj proizvodnja?", a glavni je cilj skupa otvoriti raspravu o strukturi hrvatskog gospodarstva, odnosno neadekvatnoj proizvodnoj orijentaciji. Na skupu će se razgovarati i o izazovima industrijalizacije i pokretanja proizvodnih kapaciteta te o potrebnim investicijskim projektima (10,00 sati, Gradska kavana, Trg bana Jelačića 9).

ZAGREB - Hrvatska udruga sindikata najavila je da će se potpisati kolektivni ugovor za vozače Taxi Cammea (11,00 sati, Radnički dom, Trg kralja Petra krešimira IV).

ZAGREB - Turistička zajednica Zagrebačke županije predstavit će turizam županije. Na prezentaciji će se uz ostalo govoriti o turističkom razvoju i novim tehnologijama u promociji turizma Zagrebačke županije (11,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Hrvatski je inozemni dug krajem srpnja ove godine iznosio 46,9 milijardi eura, što je 310,7 milijuna eura ili 0,66 posto manje nego krajem lipnja, dok je u odnosu na kraj srpnja prošle godine inozemni dug nominalno porastao za 1,92 posto, ili za oko 884 milijuna eura, pokazuju podaci Hrvatske narodne banke (HNB). U odnosu na kraj prošle godine ukupni je inozemni dug porastao za 397,4 milijuna eura, ili za 0,85 posto. Početak trećeg kvartala ove godine karakterizira nastavak tendencije smanjivanja razine bruto inozemnog duga započete krajem drugog kvartala. Tako je nakon lipanjskog smanjenja inozemnog duga za 426,6 milijuna eura tijekom srpnja dug smanjen za dodatnih 310,7 milijuna eura, navode analitičari Hrvatske gospodarske komore u publikaciji Gospodarska kretanja. Dodaju da je srpanjsko smanjenje inozemnog duga dijelom rezultat uobičajene sezonske pojave, kada banke pojačan devizni priliv u turističkoj sezoni koriste za otplatu inozemnih obveza. Krajem srpnja ove godine inozemni dug banaka iznosio je 11,26 milijardi eura, što je 731,5 milijuna eura manje nego krajem lipnja. No, istodobno je inozemni dug države u srpnju povećan za 364,2 milijuna eura, na 6,98 milijardi eura.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙