FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stipendije za pomorska zanimanja

Autor: hsup
BAKAR/RIJEKA, 18. studenog 2011. (Hina) - Ugovore o stipendiranju, kojim se dodjeljuju stipendije za 53 učenika Pomorske škole u Bakru i 15 studenata riječkoga Pomorskog fakulteta, potpisao je danas državni tajnik u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture kapetan Mario Babić.

Učenička stipendija je 800, a studentska 1200 kuna, a đaci i studenti primat će ju do kraja redovita školovanja. Stipendije su nepovratne ako nakon školovanja budu plovili na hrvatskim brodovima najmanje onoliko vremena koliko su primali stipendije.

Stipendije za učenike i studente koji se školuju za pomorska zvanja ministarstvo dodjeljuje šestu godinu zaredom.

Za školsku i akademsku godinu 2011. /2012. bit će dodjeljene ukupno 204 stipendije, od toga 151 učenička i 53 studentske stipendije.

Stipendije se dodjeljuju redovitim studentima preddiplomskog sveučilišnog studija nautičkog i brodostrojarskog smjera te učenicima nautičkoga, brodostrojarskog i ribarsko-nautičkog smjera.

Državni tajnik kapetan Mario Babić istaknuo je da se stipendiranjem pomorcima olakšava zapošljavanje na domaćim brodovima, a brodarima osigurava kvalitetan kadar. Naglasio je da je izmjenama i dopunama pomorskog zakonika propisano da brodari koji žele ostvariti porezne olakšice moraju ukrcati na brodove određen broj pripravnika.

Kapetan Babić još je rekao da je ove godine prvi put prag ocjena za dobivanje stipendija bio 4,7 te da se sada za pomorska zanimanja školuju sve bolji učenici i studenti.

(Hina) xhsup ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙