FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnici Zagreba i Rima za jačanje suradnje

Autor: dpos
ZAGREB, 25. studenog 2011. (Hina) - Gradonačelnici glavnih gradova Hrvatske i Italije Milan Bandić i Giovanni Alemanno danas su u rimskoj gradskoj upravi razgovarali o namjeri potpisivanja protokola o prijateljstvu Grada Rima i Grada Zagreba, priopćio je ured gradonačelnika.

Pritom su se složili da glavni gradovi jesu i moraju biti pokretači razvitka, suradnje i promjena u državama i regijama.

Suradnju žele ojačati u jačanju kulturnih veza, razmjeni znanja i iskustva te promicanju književnosti i jezika obaju naroda. Gradske uprave poticale bi, također, jačanje dosadašnjih veza, s posebnim naglaskom na kulturnu i povijesnu baštinu, promicanje sporta, urbanistički i tehnološki razvoj, javne radove, sigurnost i migracije, suradnju na području obrazovanja i školstva, zaštiti okoliša, javnog prijevoza i turizma.

Inicijativa za potpisivanje protokola u Italiji još prolazi formalnu proceduru, dok ju je zagrebačka Gradska skupština prihvatila na sjednici u listopadu.

Gradonačelnici su dogovorili da će 8. prosinca na rimskom Trgu Campidoglio upaliti blagdanske svjećice na božićnoj jelki koju je Grad Zagreb u znak dobre volje i prijateljstva darovao gradu i građanima Rima.

(Hina) pp/xmvra yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙