FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varteks Grupa smanjila gubitak te ostvarila rast prihoda od prodaje

Autor: tper
ZAGREB, 22. studenog 2011. (Hina) - Varteks Grupa u prvih je devet mjeseci poslovala s gubitkom od 37,5 milijuna kuna, što je smanjenje u odnosu na isto razdoblje lani kada je gubitak iznosio 45,6 milijuna kuna, navodi se u priopćenju tvrtke objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Grupa je u devet mjeseci ostvarila prihod od prodaje u iznosu od 231,7 milijuna kuna, što predstavlja rast od 2,5 posto.

Na stranom tržištu ostvaren je izvoz u vrijednosti od 112,4 milijuna kuna, što je 48,5 posto prihoda od prodaje. Glavnina izvoza realizirana je na području zemalja Europske unije.

Ostvareni ukupan prihod iznosi 255,5 milijuna kuna i manji je za 1,8 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Istodobno su ukupni rashodi Grupe iznosili 293 milijuna kuna i za 4,2 posto su manji od ukupnih rashoda realiziranih u istom razdoblju lani.

Rezultati poslovanja Varteks Grupe gledano kroz redovite poslovne aktivnosti pokazuju pozitivne naznake iako je ukupni rezultat poslovanja negativan, navodi se.

I dalje je prisutan značajan negativan utjecaj pada osobne potrošnje i sveopće nelikvidnosti u gospodarstvu što je posebno izraženo u poslovanju vezanom uz domaće tržište i tržišta šire regije.

U priopćenju se navodi kako se sukladno Integralnom planu poslovnog i financijskog restrukturiranja i dalje provode aktivnosti mjera ušteda na troškovnoj strani kroz zatvaranje neprofitabilnih dijelova sustava i daljnje smanjenje administrativnih troškova, uz usporenu dinamiku koja je vezana uz problem nelikvidnosti.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙